Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ekstrem snøskredfare

Forholdene innerst i Longyeardalen ved 14-tida torsdag. Snøskuterløypa opp på Longyearbreen går opp morena på høyre side. Fra breen går løypa ned Fardalen, hvor det hvert eneste år går snøskred. FOTO: Birger Amundsen

Ekstrem snøskredfare

Sysselmannen advarer alle som skal ut i terrenget om ekstremt stor snøskredfare, etter at en skredekspert fra Røde Kors har sjekket forholdene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.01.2010 kl 15:13

– Jeg anmoder folk om å vise stor varsomhet i bratte fjellsider, så vi unngår tragiske hendelser og ulykker. Folk må være klar over at skredfaren er svært stor, sier overbetjent Erik Nygaard hos Sysselmannen.

Farlige fonner

Nygaard viser til at Jørgen Haagensli, leder av Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps, har vært ute i nærområdet av Longyearbyen og undersøkt snøforholdene.

– Mange store fonner er alt gått, men slett ikke alle. Jørgen har tatt spadeprøver og sier at det er ekstremt stor skredfare, understreker overbetjent Nygaard.

Sysselmannen har vært i kontakt med skolen og orientert om forholdene. Det samme har Haagensli gjort overfor Unis og studentene der.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!