Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ekstrem snøskredfare

Forholdene innerst i Longyeardalen ved 14-tida torsdag. Snøskuterløypa opp på Longyearbreen går opp morena på høyre side. Fra breen går løypa ned Fardalen, hvor det hvert eneste år går snøskred. FOTO: Birger Amundsen

Ekstrem snøskredfare

Sysselmannen advarer alle som skal ut i terrenget om ekstremt stor snøskredfare, etter at en skredekspert fra Røde Kors har sjekket forholdene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.01.2010 kl 15:13

– Jeg anmoder folk om å vise stor varsomhet i bratte fjellsider, så vi unngår tragiske hendelser og ulykker. Folk må være klar over at skredfaren er svært stor, sier overbetjent Erik Nygaard hos Sysselmannen.

Farlige fonner

Nygaard viser til at Jørgen Haagensli, leder av Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps, har vært ute i nærområdet av Longyearbyen og undersøkt snøforholdene.

– Mange store fonner er alt gått, men slett ikke alle. Jørgen har tatt spadeprøver og sier at det er ekstremt stor skredfare, understreker overbetjent Nygaard.

Sysselmannen har vært i kontakt med skolen og orientert om forholdene. Det samme har Haagensli gjort overfor Unis og studentene der.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!