Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Eksklusiv maraton

Reinsdyrene langs løypa lot seg ikke forstyrre av de mange løperne som dundret forbi lørdag. Her er det halvmaratonløperne som kommer settende. FOTO: Birger Amundsen

Eksklusiv maraton

Halvparten av de som deltok under årets Spitsbergen Maraton lørdag var tilreisende, de aller fleste fra europeiske land.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.06.2010 kl 08:20

– De som løp helmaraton reiser rundt omkring i verden og løper, og de sier at løpet i Longyearbyen har særpreg. Det som spesielt trekkes fram er at løperne oppholder seg her i flere dager, og at de på grunn av det får god kontakt med andre løpere, sier Elisabeth Bergstrøm i Svalbard Turn, som arrangerer løpet.

106 deltakere

Tre distanser løpes, helmaraton på 42 kilometer, halvmaraton på 21 kilometer og den 10 kilometer lange Spitsbergenmila.

Totalt deltok 106 kvinner og menn, 49 fra Norge, 47 fra det øvrige Europa og noen få i tillegg fra fjernere himmelstrøk.

Av disse løp 38 helmaraton, 35 halvmaraton og 31 Spitsbergenmila. I tillegg tilbakela en østerriksk entusiast helmaraton på sparkesykkel.

Vinnere

Helmaraton: Anna Sacco Botto, Italia: 3 t - 41 min - 49 sek og Gjermund Thorson Nordskar, Unis-student fra Longyearbyen: 3 t - 4 min - 26 sek.

Halvmaraton: Guri S. Windstad, Norge: 1 t - 47 min - 39 sek og Eirik Gramstad, Norge: 1 t - 12 min - 9 sek.

Spitsbergenmila: Trine Skoglund, Norge: 51 min - 30 sek, Per Christian Stokke, Norge: 34 min - 29 sek.

God stemning

- Alt gikk veldig fint og med en utrolig fin stemning på grunn av det fantastiske været. Alle var svært fornøyd. Spesielt skrøt mange av at barneløpet Labb og Line foregikk samtidig, slik at barn og vokse kom samtidig i mål, sier Elisabeth Bergstrøm.

Svalbardposten.no kommer med fullstendig oversikt torsdag.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!