Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Eier av ukjent brakkerigg funnet

 

Eier av ukjent brakkerigg funnet

Skanska Norge har plassert en brakkerigg i Sjøområdet uten tillatelse. Lokalstyret ber om forklaring.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I et likelydende brev til O&K Service og Selmer Skanska ber plan- og utviklingssjef Vigdis Hole om forklaring på en ulovlig oppsatt brakkerigg i Sjøområdet: «Longyearbyen lokalstyre har ikke mottatt noen søknad eller melding på disse brakkene. Vi har heller ikke opplysning om hvem som eier brakkene.»
Hole fikk tilbakemelding fra Skanska Norge, som er engasjert i utbyggingen av flyplassterminalen, om at brakkene tilhørte dem.
– Vi har lagret brakkeriggen der midlertidig. Fundamentet som er bygd, er for å unngå at brakkene ødelegges under lagringen, sier prosjektleder Dag Strømholt i Skanska Norge.
Riggen var tidligere i bruk under byggingen av Forskningsparken, og var tenkt brukt som kontorrigg under arbeidet på flyplassen. Strømholt vet ikke hva som vil skje med riggen, men ser ikke bort fra at den vil bli sendt ned til fastlandet.
Brakkerigger som blir satt opp midlertidig har en tendens til å bli stående i Longyearbyen.
– Ja, opp gjennom årene har det skjedd at det som først er kommet til øya har en tendens til å bli stående, sier Vigdis Hole.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!