Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Eier av ukjent brakkerigg funnet

 

Eier av ukjent brakkerigg funnet

Skanska Norge har plassert en brakkerigg i Sjøområdet uten tillatelse. Lokalstyret ber om forklaring.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I et likelydende brev til O&K Service og Selmer Skanska ber plan- og utviklingssjef Vigdis Hole om forklaring på en ulovlig oppsatt brakkerigg i Sjøområdet: «Longyearbyen lokalstyre har ikke mottatt noen søknad eller melding på disse brakkene. Vi har heller ikke opplysning om hvem som eier brakkene.»
Hole fikk tilbakemelding fra Skanska Norge, som er engasjert i utbyggingen av flyplassterminalen, om at brakkene tilhørte dem.
– Vi har lagret brakkeriggen der midlertidig. Fundamentet som er bygd, er for å unngå at brakkene ødelegges under lagringen, sier prosjektleder Dag Strømholt i Skanska Norge.
Riggen var tidligere i bruk under byggingen av Forskningsparken, og var tenkt brukt som kontorrigg under arbeidet på flyplassen. Strømholt vet ikke hva som vil skje med riggen, men ser ikke bort fra at den vil bli sendt ned til fastlandet.
Brakkerigger som blir satt opp midlertidig har en tendens til å bli stående i Longyearbyen.
– Ja, opp gjennom årene har det skjedd at det som først er kommet til øya har en tendens til å bli stående, sier Vigdis Hole.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!