Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Eiendommene er solgt

Tromsø-selskapet Triko har kjøpt sju bygninger i Longyearbyen: 222.05, 306.06 (På Skjæringa), 232.10, 232.12, 232.14, 232.16 og 232.18. FOTO: Birger Amundsen

Eiendommene er solgt

Longyearbyen lokalstyre har solgt sju av sine eiendommer til Tromsø-selskapet Triko.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2012 kl 20:42

De sju eiendommene bestående av 106 små leiligheter og hybler, ble lagt ut for salg rett før påske. Den totale taksten lå på 57,2 millioner kroner, og mandag ettermiddag gikk salget i boks. Bakgrunnen for salget er å redusere Longyearbyen lokalstyres bygningsmasse og dermed vedlikeholdsetterslepet på 210 millioner kroner.

Solgt til Tromsø

Alle byggene ble solgt samlet til det Tromsø-baserte selskapet Triko AS for 37 millioner kroner. Salget ble klart etter en budrunde mellom Spitsbergen Bolig og Triko. Spitsbergen Bolig strakk seg til 36 millioner kroner, men trakk seg da Triko AS økte sitt bud til 37 millioner kroner mandag ettermiddag.

Få lokale

På forhånd hadde det vært en del interesse for boligene.

– Det var imidlertid lite lokal interesse. Det var ingen lokale som la inn bud, sier Morten Langerud, eiendomssjef i Longyearbyen lokalstyre.

Et slags unntak er Spitsbergen Bolig som altså var med i budrunden til siste stund. Selskapets kontaktperson er Tollef Svenkerud, fra entreprenørselskapet Sandmo & Svenkerud. Lufttransport var også inne med et bud på enkelteiendommer, men var ikke med videre i budrunden.

Under takst, men over budsjett

Den formelle overtakelsen skjer 3. september, og Langerud er fornøyd med salgsprosessen. Selv om bygningene var taksert til 57 millioner kroner, er salgssummen likevel godt over de budsjetterte 24 millioner kronene.

– Sånn sett er vi fornøyde med tallet, sier Langerud.

Triko AS eier flere eiendommer i Tromsø, og selskapet eies av Gunnar Wilhelmsen. Han driver i tillegg tre andre selskaper: GJ Wilhelmsen, Berners AS og Fredrik Langes gt 19/21 AS. Wilhelmsen har en rekke ulike verv, blant annet som styremedlem i TIL fotball.

Les mer om boligsalget og Wilhelmsens planer i Svalbardposten fredag.Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!