Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Eiendommene er solgt

Tromsø-selskapet Triko har kjøpt sju bygninger i Longyearbyen: 222.05, 306.06 (På Skjæringa), 232.10, 232.12, 232.14, 232.16 og 232.18. FOTO: Birger Amundsen

Eiendommene er solgt

Longyearbyen lokalstyre har solgt sju av sine eiendommer til Tromsø-selskapet Triko.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2012 kl 20:42

De sju eiendommene bestående av 106 små leiligheter og hybler, ble lagt ut for salg rett før påske. Den totale taksten lå på 57,2 millioner kroner, og mandag ettermiddag gikk salget i boks. Bakgrunnen for salget er å redusere Longyearbyen lokalstyres bygningsmasse og dermed vedlikeholdsetterslepet på 210 millioner kroner.

Solgt til Tromsø

Alle byggene ble solgt samlet til det Tromsø-baserte selskapet Triko AS for 37 millioner kroner. Salget ble klart etter en budrunde mellom Spitsbergen Bolig og Triko. Spitsbergen Bolig strakk seg til 36 millioner kroner, men trakk seg da Triko AS økte sitt bud til 37 millioner kroner mandag ettermiddag.

Få lokale

På forhånd hadde det vært en del interesse for boligene.

– Det var imidlertid lite lokal interesse. Det var ingen lokale som la inn bud, sier Morten Langerud, eiendomssjef i Longyearbyen lokalstyre.

Et slags unntak er Spitsbergen Bolig som altså var med i budrunden til siste stund. Selskapets kontaktperson er Tollef Svenkerud, fra entreprenørselskapet Sandmo & Svenkerud. Lufttransport var også inne med et bud på enkelteiendommer, men var ikke med videre i budrunden.

Under takst, men over budsjett

Den formelle overtakelsen skjer 3. september, og Langerud er fornøyd med salgsprosessen. Selv om bygningene var taksert til 57 millioner kroner, er salgssummen likevel godt over de budsjetterte 24 millioner kronene.

– Sånn sett er vi fornøyde med tallet, sier Langerud.

Triko AS eier flere eiendommer i Tromsø, og selskapet eies av Gunnar Wilhelmsen. Han driver i tillegg tre andre selskaper: GJ Wilhelmsen, Berners AS og Fredrik Langes gt 19/21 AS. Wilhelmsen har en rekke ulike verv, blant annet som styremedlem i TIL fotball.

Les mer om boligsalget og Wilhelmsens planer i Svalbardposten fredag.Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!