Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Eiendommene er solgt

Tromsø-selskapet Triko har kjøpt sju bygninger i Longyearbyen: 222.05, 306.06 (På Skjæringa), 232.10, 232.12, 232.14, 232.16 og 232.18. FOTO: Birger Amundsen

Eiendommene er solgt

Longyearbyen lokalstyre har solgt sju av sine eiendommer til Tromsø-selskapet Triko.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2012 kl 20:42

De sju eiendommene bestående av 106 små leiligheter og hybler, ble lagt ut for salg rett før påske. Den totale taksten lå på 57,2 millioner kroner, og mandag ettermiddag gikk salget i boks. Bakgrunnen for salget er å redusere Longyearbyen lokalstyres bygningsmasse og dermed vedlikeholdsetterslepet på 210 millioner kroner.

Solgt til Tromsø

Alle byggene ble solgt samlet til det Tromsø-baserte selskapet Triko AS for 37 millioner kroner. Salget ble klart etter en budrunde mellom Spitsbergen Bolig og Triko. Spitsbergen Bolig strakk seg til 36 millioner kroner, men trakk seg da Triko AS økte sitt bud til 37 millioner kroner mandag ettermiddag.

Få lokale

På forhånd hadde det vært en del interesse for boligene.

– Det var imidlertid lite lokal interesse. Det var ingen lokale som la inn bud, sier Morten Langerud, eiendomssjef i Longyearbyen lokalstyre.

Et slags unntak er Spitsbergen Bolig som altså var med i budrunden til siste stund. Selskapets kontaktperson er Tollef Svenkerud, fra entreprenørselskapet Sandmo & Svenkerud. Lufttransport var også inne med et bud på enkelteiendommer, men var ikke med videre i budrunden.

Under takst, men over budsjett

Den formelle overtakelsen skjer 3. september, og Langerud er fornøyd med salgsprosessen. Selv om bygningene var taksert til 57 millioner kroner, er salgssummen likevel godt over de budsjetterte 24 millioner kronene.

– Sånn sett er vi fornøyde med tallet, sier Langerud.

Triko AS eier flere eiendommer i Tromsø, og selskapet eies av Gunnar Wilhelmsen. Han driver i tillegg tre andre selskaper: GJ Wilhelmsen, Berners AS og Fredrik Langes gt 19/21 AS. Wilhelmsen har en rekke ulike verv, blant annet som styremedlem i TIL fotball.

Les mer om boligsalget og Wilhelmsens planer i Svalbardposten fredag.Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!