Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Egen Bergans-avdeling

Gry Snelltvedt fikk ideen til Norges første Bergans-avdeling tidligere i år. Nå er avdelingen en realitet i Lompensenteret. Distriktsansvarlig i Sport 1, Reidar Antonsen og salgssjef i Bergans, Palmar Rødsjø, var med på åpningen sist uke. FOTO: Christopher Engås

Egen Bergans-avdeling

Som den første butikk i landet har Sport 1 åpnet ei avdeling som bare fører klesmerket Bergans.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2013 kl 09:21

I lokalene som tidligere huset barneklesbutikken Bajas har Sport 1 åpnet en ny avdeling. Det spesielle med denne butikken er at sortimentet utelukkende består av produkter fra den norske klesprodusenten Bergans.

– Vi er i svært mange butikker, men Sport 1 er den første butikken som får en egen avdeling bare med våre produkter, sier en stolt salgssjef i Bergans, Palmar Rødsjø.

Viser bredden

Det var innehaver av Sport 1 i Lompensenteret, Gry Snelltvedt, som tok initiativet til landets første Bergans-avdeling.

– Da jeg fikk høre at lokalene ved siden av oss ble ledige, foreslo jeg dette for Bergans, og deretter for kjeden Sport 1. De var begge positive, så det var bare å kjøre på.

Ifølge Snelltvedt er sport-, tur- og fritidsklær i øvre prisklasse noe av det som selger best på Svalbard.

For Bergans er dette en mulighet til å få vist bredden i utvalget.

– Vi blir solgt av mange butikker, men noe av det vi har kommer litt «bort» i dungen av alt annet. Det er fint for oss å få vist fram at vi produserer mer enn skalljakker, sier Rødsjø.

– Styrker fagkjeden

Distriktsansvarlig for Sport 1-kjeden, Reidar Antonsen, mener den spesielle avdelingen styrker det han kaller fagkjeden.

– Bergans er et sånt merke som er med på å styrke oss. Vi er opptatt av det vi kaller «ekte sport», og Bergans som merke spiller fint inn i det konseptet. For Sport 1-kjeden er dette en helt uproblematisk produsent å forsøke noe sånt som dette med, sier han.

Mens avdelingen hadde mange nysgjerrige kunder åpningsdagen, lovet Snelltvedt en ting.

– Nå skal vi tilpasse vareutvalget ut fra de tilbakemeldingene vi får fra både lokalbefolkning og turister.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!