Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dyrere husleie for biblioteket

Biblioteksjef Elisabeth Bergstrøm fortalte styret i kulturforetaket om flytteplanene i mai i fjor. Flyttingen er nå lagt på is, og biblioteket må betale høyere leie. FOTO: Anders Fjellestad

Dyrere husleie for biblioteket

Kultur- og fritidsforetaket må ut med 259.000 kroner mer i året for å leie biblioteklokalene i Lompensenteret.

Dagens leiekontrakt mellom Kultur- og fritidsforetaket og Lompensenteret løper ut ved nyttår. Nå har partene framforhandlet en ny kontrakt på tre pluss to år, og med den må foretaket fra neste år betale 772.870 kroner årlig. Det er en økning på 50 prosent.


Får felleskostnader

Årsaken til den kraftige økningen, er at biblioteket heretter må ta sin del av felleskostnadene. Disse er anslått til 234.900 kroner i året. I tillegg øker selve husleia med 24.000 kroner i året. Den forrige avtalen omfattet ikke felleskostnader, viser kontraktforslaget som foretaket la fram for styret sist torsdag.

Felleskostnadene omfatter alt fra strøm, vann og renhold til vedlikehold, snømåking og service av heiser. Styret i Kultur- og fritidsforetaket godkjente enstemmig den nye kontrakten.


Flyttes ikke

Kultur- og fritidsforetaket planla tidligere å flytte Longyearbyen folkebibliotek til Næringsbygget. Flyttingen skulle etter planen skje idet dagens leiekontrakt med senteret løper ut. Biblioteket skulle ligge vegg i vegg med kulturhuset, og med inngang både fra kulturkafeen og Næringsbygget. Flytteplanene ble imidlertid lagt på is av politikerne i fjor høst. Grunnen var høye flyttekostnader og den kommende omorganiseringen av Longyearbyen lokalstyre.

Biblioteket disponerer 522 kvadratmeter i Lompensenteret.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!