Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dyrere husleie for biblioteket

Biblioteksjef Elisabeth Bergstrøm fortalte styret i kulturforetaket om flytteplanene i mai i fjor. Flyttingen er nå lagt på is, og biblioteket må betale høyere leie. FOTO: Anders Fjellestad

Dyrere husleie for biblioteket

Kultur- og fritidsforetaket må ut med 259.000 kroner mer i året for å leie biblioteklokalene i Lompensenteret.

Tekst:

Publisert:

Dagens leiekontrakt mellom Kultur- og fritidsforetaket og Lompensenteret løper ut ved nyttår. Nå har partene framforhandlet en ny kontrakt på tre pluss to år, og med den må foretaket fra neste år betale 772.870 kroner årlig. Det er en økning på 50 prosent.


Får felleskostnader

Årsaken til den kraftige økningen, er at biblioteket heretter må ta sin del av felleskostnadene. Disse er anslått til 234.900 kroner i året. I tillegg øker selve husleia med 24.000 kroner i året. Den forrige avtalen omfattet ikke felleskostnader, viser kontraktforslaget som foretaket la fram for styret sist torsdag.

Felleskostnadene omfatter alt fra strøm, vann og renhold til vedlikehold, snømåking og service av heiser. Styret i Kultur- og fritidsforetaket godkjente enstemmig den nye kontrakten.


Flyttes ikke

Kultur- og fritidsforetaket planla tidligere å flytte Longyearbyen folkebibliotek til Næringsbygget. Flyttingen skulle etter planen skje idet dagens leiekontrakt med senteret løper ut. Biblioteket skulle ligge vegg i vegg med kulturhuset, og med inngang både fra kulturkafeen og Næringsbygget. Flytteplanene ble imidlertid lagt på is av politikerne i fjor høst. Grunnen var høye flyttekostnader og den kommende omorganiseringen av Longyearbyen lokalstyre.

Biblioteket disponerer 522 kvadratmeter i Lompensenteret.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!