Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dyrere husleie for biblioteket

Biblioteksjef Elisabeth Bergstrøm fortalte styret i kulturforetaket om flytteplanene i mai i fjor. Flyttingen er nå lagt på is, og biblioteket må betale høyere leie. FOTO: Anders Fjellestad

Dyrere husleie for biblioteket

Kultur- og fritidsforetaket må ut med 259.000 kroner mer i året for å leie biblioteklokalene i Lompensenteret.

Dagens leiekontrakt mellom Kultur- og fritidsforetaket og Lompensenteret løper ut ved nyttår. Nå har partene framforhandlet en ny kontrakt på tre pluss to år, og med den må foretaket fra neste år betale 772.870 kroner årlig. Det er en økning på 50 prosent.


Får felleskostnader

Årsaken til den kraftige økningen, er at biblioteket heretter må ta sin del av felleskostnadene. Disse er anslått til 234.900 kroner i året. I tillegg øker selve husleia med 24.000 kroner i året. Den forrige avtalen omfattet ikke felleskostnader, viser kontraktforslaget som foretaket la fram for styret sist torsdag.

Felleskostnadene omfatter alt fra strøm, vann og renhold til vedlikehold, snømåking og service av heiser. Styret i Kultur- og fritidsforetaket godkjente enstemmig den nye kontrakten.


Flyttes ikke

Kultur- og fritidsforetaket planla tidligere å flytte Longyearbyen folkebibliotek til Næringsbygget. Flyttingen skulle etter planen skje idet dagens leiekontrakt med senteret løper ut. Biblioteket skulle ligge vegg i vegg med kulturhuset, og med inngang både fra kulturkafeen og Næringsbygget. Flytteplanene ble imidlertid lagt på is av politikerne i fjor høst. Grunnen var høye flyttekostnader og den kommende omorganiseringen av Longyearbyen lokalstyre.

Biblioteket disponerer 522 kvadratmeter i Lompensenteret.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!