Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dyrere enn Oslo

Hybelleiligheter i disse brakkebyggene er blant Longyearbyens rimeligste boliger. Fra 1. september koster det 6.900 kroner å bo her. FOTO: Birger Amundsen

Dyrere enn Oslo

Det private leiemarkedet i Longyearbyen er presset. Nå er det dyrere å leie i Longyearbyen enn i hovedstaden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.08.2012 kl 14:25

I april kjøpte investorer fra Tromsø flere av Bydrifts leilighets- og hybelbygg. Gjennom selskapet Longyearbyen Boligeiendom overtar de 1. september. Da skrur de leieprisene kraftig opp.

Leieprisen på en hybel i brakkebyggene i Vei 232 øker fra 4.857 kroner til 6.900 kroner. I tillegg økes leia med ytterligere 500 kroner når hyblene er pusset opp.

Høy kvadratmeterpris

Hyblene i Vei 232 er 28 kvadratmeter store, uten fellesarealer. Kvadratmeterprisen er 246 kroner i måneden. Ifølge Statistisk sentralbyrå var gjennomsnittlig kvadratmeterpris for Oslo og Bærum 170 kroner første kvartal i år.

– Må øke

– Vi har betalt masse penger for disse bygningene. Vi sitter med hele risikoen og vil bruke sjansen til å pusse opp nå mens rentene er lave. Om vi skal få dette til å gå rundt, må vi øke prisen. Det tror jeg ikke kommer som en overraskelse på noen, sier Frank Wilhelmsen, styreleder for Longyearbyen Boligeiendom.

Les mer i dagens utgave av Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!