Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dyrere enn Oslo

Hybelleiligheter i disse brakkebyggene er blant Longyearbyens rimeligste boliger. Fra 1. september koster det 6.900 kroner å bo her. FOTO: Birger Amundsen

Dyrere enn Oslo

Det private leiemarkedet i Longyearbyen er presset. Nå er det dyrere å leie i Longyearbyen enn i hovedstaden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.08.2012 kl 14:25

I april kjøpte investorer fra Tromsø flere av Bydrifts leilighets- og hybelbygg. Gjennom selskapet Longyearbyen Boligeiendom overtar de 1. september. Da skrur de leieprisene kraftig opp.

Leieprisen på en hybel i brakkebyggene i Vei 232 øker fra 4.857 kroner til 6.900 kroner. I tillegg økes leia med ytterligere 500 kroner når hyblene er pusset opp.

Høy kvadratmeterpris

Hyblene i Vei 232 er 28 kvadratmeter store, uten fellesarealer. Kvadratmeterprisen er 246 kroner i måneden. Ifølge Statistisk sentralbyrå var gjennomsnittlig kvadratmeterpris for Oslo og Bærum 170 kroner første kvartal i år.

– Må øke

– Vi har betalt masse penger for disse bygningene. Vi sitter med hele risikoen og vil bruke sjansen til å pusse opp nå mens rentene er lave. Om vi skal få dette til å gå rundt, må vi øke prisen. Det tror jeg ikke kommer som en overraskelse på noen, sier Frank Wilhelmsen, styreleder for Longyearbyen Boligeiendom.

Les mer i dagens utgave av Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!