Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dyrere enn Oslo

Hybelleiligheter i disse brakkebyggene er blant Longyearbyens rimeligste boliger. Fra 1. september koster det 6.900 kroner å bo her. FOTO: Birger Amundsen

Dyrere enn Oslo

Det private leiemarkedet i Longyearbyen er presset. Nå er det dyrere å leie i Longyearbyen enn i hovedstaden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.08.2012 kl 14:25

I april kjøpte investorer fra Tromsø flere av Bydrifts leilighets- og hybelbygg. Gjennom selskapet Longyearbyen Boligeiendom overtar de 1. september. Da skrur de leieprisene kraftig opp.

Leieprisen på en hybel i brakkebyggene i Vei 232 øker fra 4.857 kroner til 6.900 kroner. I tillegg økes leia med ytterligere 500 kroner når hyblene er pusset opp.

Høy kvadratmeterpris

Hyblene i Vei 232 er 28 kvadratmeter store, uten fellesarealer. Kvadratmeterprisen er 246 kroner i måneden. Ifølge Statistisk sentralbyrå var gjennomsnittlig kvadratmeterpris for Oslo og Bærum 170 kroner første kvartal i år.

– Må øke

– Vi har betalt masse penger for disse bygningene. Vi sitter med hele risikoen og vil bruke sjansen til å pusse opp nå mens rentene er lave. Om vi skal få dette til å gå rundt, må vi øke prisen. Det tror jeg ikke kommer som en overraskelse på noen, sier Frank Wilhelmsen, styreleder for Longyearbyen Boligeiendom.

Les mer i dagens utgave av Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!