Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Drysser 18 millioner over «Polarsyssel»

FOTO: Geir Barstein

Her er det nye statsbudsjettet:

Drysser 18 millioner over «Polarsyssel»

Ga også ekstrabevilgninger til Energiverket og havna.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.10.2015 kl 15:07

Klokka 10.00 la regjeringen fram sitt forslag til statsbudsjett for 2016. Totalt får Svalbard nesten 451 millioner over svalbardbudsjettet. Det er en økning på 33 millioner, altså 7,9 prosent, fra i fjor.

Regjeringen foreslår 43 millioner kroner i ekstrabevilgninger: 15 millioner til ny havneinfrastruktur i Longyearbyen, 10 millioner til energiverket og 18 millioner til «Polarsyssel».

– Regjeringen foreslår å utvide sesongen for Sysselmannens tjenestefartøy fra seks til ni måneder. Dette vil styrke og tilpasse Sysselmannens oppgaver innen rednings- og sikkerhetsområdet, skriver regjeringen.

Sysselmann Kjerstin Askholt synes det var et fornuftig forslag.

– Jeg er glad for at den tjenesten styrkes, slik at Sysselmannen settes i stand til å utføre sine oppgaver i forhold til den økte trafikken jeg håper og tror kommer. Det er også viktig å understreke at dette er for å øke tryggheten og beredskapen for både de som kommer hit, og de som bor her, sier hun.

– Når det gjelder sakene om SNSK og omstillingen i Longyearbyen, er jeg kjent med at disse vurderingene vil komme i egne saker senere i høst.
Norges fiskarlag er også blant de som stiller seg svært positive til forslaget om økt beredskap rundt Svalbard.

– Det er vanskelig å være noe annet, når det er noe som styrker beredskapen og tilstedeværelsen i disse utfordrende områdene. Vi er opptatt av at medlemmene våre har en så trygg situasjon som mulig når de arbeider, og da er dette et signal som blir veldig godt mottatt fra vår side, sier fiskarlagleder Kjell Ingebrigtsen.

Om Energiverket skriver og de 10 millionene, skriver regjeringen følgende:

– Utgiftene til rehabiliteringen for årene 2016–2018 dekkes som et spleiselag der staten dekker to tredjedeler av utgiftene og Longyearbyen lokalstyre én tredjedel.

Se de ulike postene på svalbardbudsjettet til høyre.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!