Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Droppet 18-årsgrense

Ungdommen fikk overtalt utelivsbransjen til å prøve ut 18-årsgrense. Nå er grensa hevet igjen.

Tekst:

Publisert:

I vinter senket flere utesteder aldersgrensa for å komme inn fra 20 til 18 år. Dette var en forsøksordning som kom i stand etter ønske fra ungdommen selv og ungdomsrepresentanten i lokalstyret. Nå har utestedene hevet aldersgrensa igjen.

– Prøveordningen fungerte ikke tilfredsstillende. Gjentatte ganger har vi tatt ungdom under 20 år i å drikke brennevin, sier Bartosz Tarczyk ved Svalbar Pub.

– Jeg har også opplevd tilfeller der gjester over 20 år har handlet brennevin til mindreårige, sier Steve Daldorff Torgersen i Karlsberger Pub.

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!