Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Droppet 18-årsgrense

Ungdommen fikk overtalt utelivsbransjen til å prøve ut 18-årsgrense. Nå er grensa hevet igjen.

Tekst:

Publisert:

I vinter senket flere utesteder aldersgrensa for å komme inn fra 20 til 18 år. Dette var en forsøksordning som kom i stand etter ønske fra ungdommen selv og ungdomsrepresentanten i lokalstyret. Nå har utestedene hevet aldersgrensa igjen.

– Prøveordningen fungerte ikke tilfredsstillende. Gjentatte ganger har vi tatt ungdom under 20 år i å drikke brennevin, sier Bartosz Tarczyk ved Svalbar Pub.

– Jeg har også opplevd tilfeller der gjester over 20 år har handlet brennevin til mindreårige, sier Steve Daldorff Torgersen i Karlsberger Pub.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!