Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dropper salg

Eierne har valgt å beholde Lompensenteret. FOTO: Anders Fjellestad

Dropper salg

Tross flere interessenter, har eierne av Lompensenteret bestemt seg for ikke å selge.

I oktober i fjor la eierne, Store Norske og Eiendomsinvestor, bygget ut for salg for å sondere markedet. Taksten var 52 millioner kroner. Nå er det klart at de ikke vil selge.

– Fram til årsskiftet hadde vi opp mot ti interessenter. Vi hadde på forhånd satt to kriterier: vi må få en fornuftig pris, og kjøperne må ha minst like gode evner som oss til å drive senteret videre. Vi følte ikke at noen av interessentene oppfylte begge kriteriene, sier Lars Erik Hoel, styreleder i Eiendomsinvestor.


Ser framover

Ifølge Hoel var de «relativt nært» et salg. De høyeste budene lå på mellom 45 og 50 millioner kroner.

– Men de som lå høyest på pris, var mindre gode på drift og utvikling. Slik vi ser det, må kjøperne ha en genuin interesse av å drive senteret videre. Vi har et godt forhold til våre leietakere, og ønsker at de sikres, sier Hoel.

Nå har derfor eierne lagt salgsplanene på hylla.

– Vi kan ikke bli værende i en kontinuerlig salgsprosess, og derfor går vi tilbake til de opprinnelige planene vi hadde for senteret. Vårt hovedfokus er nå videre drift og videreutvikling av Lompensenteret, sier styre­lederen, men legger samtidig til:

– Det er klart at om det skulle dukke opp en svært spennende interessent, så kan vi alltid ta en diskusjon.


God butikk

Longyearbyen lokalstyre solgte det 3.400 kvadratmeter store bygget til Store Norske og Eiendomsinvestor i 2005. Da var prisen 23 millioner kroner. I dag er senteret taksert til mer enn det dobbelte.

Senteret har rundt 20 leie­takere, og årlige leieinntekter er rundt 5,6 millioner kroner. Senteret har ifølge regnskapet vært god butikk for eierne. De siste fem årene har Lompensenteret hatt et årlig overskudd på mellom 0,7 og 1,3 millioner kroner før skatt.

Eierne skal nå vurdere hvordan de skal drive senteret videre. Deler av senteret står ennå ubrukt, og noen utbygging er derfor ikke aktuelt per i dag.

– Vi har bygget om kontinuerlig i åtte år, men vi har ikke bygget ut. Dersom det skulle være ønske og behov for det, kan det naturligvis bli aktuelt, sier Hoel.

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!