Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dronningen kommer med opera

Dronning Sonja var på Svalbard i april i fjor i forbindelse med feiringen av Longyearbyens 100-årsjubileum og åpningen av Forskningsparken. FOTO: Birger Amundsen

Dronningen kommer med opera

Dronning Sonja kommer til Longyearbyen når Den Norske Opera skal ha forestilling i kinosalen på Huset 14. januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det er ekstra hyggelig for oss at dronning Sonja vil være til stede, og sikkert også for publikum. Dette er noe vi gleder oss til, sier operasjef Bjørn Simensen.
Den Norske Opera besøker Longyearbyen i januar med 75 musikere. Anledningen er åpningen av det nye operabygget i Bjørvika 12. april.
– Vi ønsker å favne hele landet og markerer åpningen med en tjuvstart på Svalbard. Alle nordmenn har et eierskap til Bjørvika-operaen, sier Simensen.
Lokalstyreleder Kjell Mork er glad for at dronning Sonja også kommer.
– Dronningen vil kaste ekstra glans over begivenheten, og lokalt er vi glad for og stolt av at hun enda en gang vil besøke oss, sier Mork.

Lokalt initiativ
14. januar står et fullt orkester og fire solister fra operaen på scenen i kinosalen på Huset. Forestillingen er startskuddet for en operaturné i Nord-Norge.
– Vi skal delta på en nordlysfestival i Tromsø, før vi går om bord i Hurtigruta. Vi skal ta noen strandhugg langs kysten og ha både kirkekonserter og konsertinnslag om bord, sier Simensen.
Det var lokalstyret som fikk ideen til å invitere Den Norske Opera til Svalbard. For et år siden sendte de en mail med en forespørsel om samarbeid.
– Initiativet ble tatt herfra, og vi svarte dagen etterpå at vi syntes ideen var spennende. Vi har jobbet med det siden, sier Simensen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!