Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dronningen kommer med opera

Dronning Sonja var på Svalbard i april i fjor i forbindelse med feiringen av Longyearbyens 100-årsjubileum og åpningen av Forskningsparken. FOTO: Birger Amundsen

Dronningen kommer med opera

Dronning Sonja kommer til Longyearbyen når Den Norske Opera skal ha forestilling i kinosalen på Huset 14. januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det er ekstra hyggelig for oss at dronning Sonja vil være til stede, og sikkert også for publikum. Dette er noe vi gleder oss til, sier operasjef Bjørn Simensen.
Den Norske Opera besøker Longyearbyen i januar med 75 musikere. Anledningen er åpningen av det nye operabygget i Bjørvika 12. april.
– Vi ønsker å favne hele landet og markerer åpningen med en tjuvstart på Svalbard. Alle nordmenn har et eierskap til Bjørvika-operaen, sier Simensen.
Lokalstyreleder Kjell Mork er glad for at dronning Sonja også kommer.
– Dronningen vil kaste ekstra glans over begivenheten, og lokalt er vi glad for og stolt av at hun enda en gang vil besøke oss, sier Mork.

Lokalt initiativ
14. januar står et fullt orkester og fire solister fra operaen på scenen i kinosalen på Huset. Forestillingen er startskuddet for en operaturné i Nord-Norge.
– Vi skal delta på en nordlysfestival i Tromsø, før vi går om bord i Hurtigruta. Vi skal ta noen strandhugg langs kysten og ha både kirkekonserter og konsertinnslag om bord, sier Simensen.
Det var lokalstyret som fikk ideen til å invitere Den Norske Opera til Svalbard. For et år siden sendte de en mail med en forespørsel om samarbeid.
– Initiativet ble tatt herfra, og vi svarte dagen etterpå at vi syntes ideen var spennende. Vi har jobbet med det siden, sier Simensen.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!