Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dronningen besøkte nordlysobservatorium

Dronning Sonja var effektiv da hun besøkte Longyearbyen sist uke.

Tekst:

Publisert:

Ikke bare fikk dronningen tid til topptur, museumsbesøk, galleriåpning og polarjazzåpning da hun gjestet byen onsdag til fredag forrige uke.

Dronningen tok seg også tid til å besøke Kjell Henriksen Observatoriet på Breinosa fredag formiddag. Ved hjelp av beltebiler tok dronningen og sysselmann Odd Olsen Ingerø seg inn til nordlysobservatoriet på Breinosa like bak Gruve 7 og Eiscat. Der fikk dronning Sonja en omvisning og fikk lære mer om hvordan nordlys oppstår.

Kongehuset har lagt ut en video fra besøket, og den kan du se ved å trykke på bildet øverst i saken.

Her kan du også lese mer om besøket og se video fra dronningens åpningstale under Polarjazz sist torsdag.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!