Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dronning Sonja besøker Longyearbyen etter skredulykken

Dronning Sonja besøker Longyearbyen etter skredulykken. Her er dronningen avbildet under et besøk i 2013. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Dronning Sonja besøker Longyearbyen etter skredulykken

Vil se åstedet og snakke med de berørte.

Tekst:

Publisert:

Dronning Sonja og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen besøker Longyearbyen 7. til 8. januar, blant annet for å se skredområdet og snakke med de mange frivillige som deltok etter raset 19. desember, melder Slottet i en pressemelding.

En rekke møter er satt opp på programmet, inkludert med sysselmannen Kjerstin Askholt, lokalstyret, sykehuset, Røde Kors og brann- og redningstjenesten. De skal ogs i et lukket møte på kirka med berørte etter ulykken.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!