Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Drakk 2250 liter øl på tre dager

Frisk start: Elisabeth Johannessen, Stein-Ove Johannessen og Julie Brekke gikk fremst i opptoget som markerer festivalåpning. FOTO: Eirik Palm

Drakk 2250 liter øl på tre dager

Det ble både besøks- og omsetningsrekord for årets oktoberfest.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.10.2014 kl 12:55

Torsdagen var det god plass, men både fredag og lørdag måtte mange bare snu i døra. Inne i festivalteltet var det smekkfullt.

– Vi var utsolgt både fredag og lørdag med 400 mennesker hver av kveldene, så vi passerer 1.000 gjester på tre dager, sier Stein-Ove Johannessen, som er ansvarlig for mat og drikke ved Spitsbergen travel.

Torsdag ettermiddag gikk han i opptoget som markerer åpningen av den årlige ølfesten i Longyearbyen.

Til sammen var det i år 131 ulike ølsorter fra hele verden, men med hovedvekt på Europa. I løpet av tre dager ble det solgt om lag 2.250 liter øl, ifølge tall fra arrangøren.

– Da vi arrangerte festivalen første gang i 2008, hadde vi like i underkant av 50 sorter. Men det tok noen år til festen var innarbeidet og vi begynte å få inn turister, og nå er hotellet fullt, sier Johannesen.

I tillegg til fest i teltet arrangeres ølforedrag og ølbryggermiddager.

– Neste år er jeg dessuten sikker på at vi har lokalt øl, sier Stein-Ove Johannessen.

Oktoberfesten har vært med på å forlenge turist-sesongen i Longyearbyen. Flere tar turen til Svalbard for å være med og det fører til godt belegg for hotellene. Mens Polarhotellet var fullt denne helga, hadde Funken et belegg på rundt 80 prosent. Også dette er bra i hotellnæringen. Økningen i romdøgn var totalt på 50 prosent siden i fjor.

– Slutten av september var tidligere en veldig laber periode, sier Stein-Ove Johannessen i Spitsbergen travel. Da festivalen ble arangert første gang i 2008, var målet å skape mer aktivitet.

To som hadde tatt turen opp i år var Lise Overland Johnsen og Lise Reang, begge fra hovedstaden.

– Vi kom fredag og prøvde forskjellig øl, sang og storkoste oss. Det har vært veldig morsomt, forteller de. Lørdag deltok de på seminar og ølsmaking i festivalteltet.
Inne i festivalteltet satt tilhørerne og lyttet og smakte, mens fagpersonell fra bryggeriene Mack, Aass og Grünerløkka Bryggeri fortalte om ulike varianter, karakteristikk og bruksmuligheter. Ved langbordene nærmest scenen satt et lydhørt publikum.

– Det var informativt. Nå har jeg dessuten funnet mitt dessertøl, sier Reang, som planlegger Svalbard-tur også neste år.

Nøkkelord

Se bildet større

Falt i smak: Lise Overland Johnsen og Lise Reang var blant gjestene som hadde tatt turen til Svalbard for å være med på oktoberfesten. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!