Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dømt til samfunnsstraff

En 15 år gammel gutt fra Longyearbyen er i Nord-Troms tingrett dømt til 400 timer samfunnsstraff for seksuelle overgrep mot to jenter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Gjennomføringstiden for samfunnsstraffen er satt til ett år og seks måneder. 15-åringen må også betale 100.000 kroner i oppreisning til hver av de to jentene. Ifølge dommen gjelder saken handlinger av svært alvorlig karakter som normalt vil føre til lang fengselsstraff. Voldtekt etter den paragrafen 15-åringen stod tiltalt for har en strafferamme på mellom to og 15 års fengsel. Retten har imidlertid lagt vekt på at gutten er under 18 år og har derfor idømt samfunnsstraff.

Unge jenter
De to overgrepene skjedde i Longyearbyen i november i fjor, da jentene var 12 og 15 år gamle. I dommen legges det vekt på at handlingene representerer en «alvorlig integritetskrenkelse overfor de to unge jentene og at allmennpreventive hensyn taler for en streng reaksjon». 15-åringen er også dømt for å ha slått og sparket en medelev ved Longyearbyen skole i januar og februar i år.

Mange vitner
Rettssaken ble holdt for lukkede dører i Nord-Troms tingrett i forrige uke. 13 vitner forklarte seg, og to dommeravhør ble avspilt. Aktor Torstein Hevnskjel hadde lagt ned påstand om samfunnsstraff i 420 timer. Dommen, som var enstemmig, ble avsagt klokken 14 i ettermiddag.

Les også:
Tiltalt for overgrep
Seksuelle overgrep for retten
Dom i overgrepssaken mandag

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!