Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dømt til samfunnsstraff

En 15 år gammel gutt fra Longyearbyen er i Nord-Troms tingrett dømt til 400 timer samfunnsstraff for seksuelle overgrep mot to jenter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Gjennomføringstiden for samfunnsstraffen er satt til ett år og seks måneder. 15-åringen må også betale 100.000 kroner i oppreisning til hver av de to jentene. Ifølge dommen gjelder saken handlinger av svært alvorlig karakter som normalt vil føre til lang fengselsstraff. Voldtekt etter den paragrafen 15-åringen stod tiltalt for har en strafferamme på mellom to og 15 års fengsel. Retten har imidlertid lagt vekt på at gutten er under 18 år og har derfor idømt samfunnsstraff.

Unge jenter
De to overgrepene skjedde i Longyearbyen i november i fjor, da jentene var 12 og 15 år gamle. I dommen legges det vekt på at handlingene representerer en «alvorlig integritetskrenkelse overfor de to unge jentene og at allmennpreventive hensyn taler for en streng reaksjon». 15-åringen er også dømt for å ha slått og sparket en medelev ved Longyearbyen skole i januar og februar i år.

Mange vitner
Rettssaken ble holdt for lukkede dører i Nord-Troms tingrett i forrige uke. 13 vitner forklarte seg, og to dommeravhør ble avspilt. Aktor Torstein Hevnskjel hadde lagt ned påstand om samfunnsstraff i 420 timer. Dommen, som var enstemmig, ble avsagt klokken 14 i ettermiddag.

Les også:
Tiltalt for overgrep
Seksuelle overgrep for retten
Dom i overgrepssaken mandag

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!