Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dømt til samfunnsstraff

En 15 år gammel gutt fra Longyearbyen er i Nord-Troms tingrett dømt til 400 timer samfunnsstraff for seksuelle overgrep mot to jenter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Gjennomføringstiden for samfunnsstraffen er satt til ett år og seks måneder. 15-åringen må også betale 100.000 kroner i oppreisning til hver av de to jentene. Ifølge dommen gjelder saken handlinger av svært alvorlig karakter som normalt vil føre til lang fengselsstraff. Voldtekt etter den paragrafen 15-åringen stod tiltalt for har en strafferamme på mellom to og 15 års fengsel. Retten har imidlertid lagt vekt på at gutten er under 18 år og har derfor idømt samfunnsstraff.

Unge jenter
De to overgrepene skjedde i Longyearbyen i november i fjor, da jentene var 12 og 15 år gamle. I dommen legges det vekt på at handlingene representerer en «alvorlig integritetskrenkelse overfor de to unge jentene og at allmennpreventive hensyn taler for en streng reaksjon». 15-åringen er også dømt for å ha slått og sparket en medelev ved Longyearbyen skole i januar og februar i år.

Mange vitner
Rettssaken ble holdt for lukkede dører i Nord-Troms tingrett i forrige uke. 13 vitner forklarte seg, og to dommeravhør ble avspilt. Aktor Torstein Hevnskjel hadde lagt ned påstand om samfunnsstraff i 420 timer. Dommen, som var enstemmig, ble avsagt klokken 14 i ettermiddag.

Les også:
Tiltalt for overgrep
Seksuelle overgrep for retten
Dom i overgrepssaken mandag

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!