Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dømt til samfunnsstraff

En 15 år gammel gutt fra Longyearbyen er i Nord-Troms tingrett dømt til 400 timer samfunnsstraff for seksuelle overgrep mot to jenter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Gjennomføringstiden for samfunnsstraffen er satt til ett år og seks måneder. 15-åringen må også betale 100.000 kroner i oppreisning til hver av de to jentene. Ifølge dommen gjelder saken handlinger av svært alvorlig karakter som normalt vil føre til lang fengselsstraff. Voldtekt etter den paragrafen 15-åringen stod tiltalt for har en strafferamme på mellom to og 15 års fengsel. Retten har imidlertid lagt vekt på at gutten er under 18 år og har derfor idømt samfunnsstraff.

Unge jenter
De to overgrepene skjedde i Longyearbyen i november i fjor, da jentene var 12 og 15 år gamle. I dommen legges det vekt på at handlingene representerer en «alvorlig integritetskrenkelse overfor de to unge jentene og at allmennpreventive hensyn taler for en streng reaksjon». 15-åringen er også dømt for å ha slått og sparket en medelev ved Longyearbyen skole i januar og februar i år.

Mange vitner
Rettssaken ble holdt for lukkede dører i Nord-Troms tingrett i forrige uke. 13 vitner forklarte seg, og to dommeravhør ble avspilt. Aktor Torstein Hevnskjel hadde lagt ned påstand om samfunnsstraff i 420 timer. Dommen, som var enstemmig, ble avsagt klokken 14 i ettermiddag.

Les også:
Tiltalt for overgrep
Seksuelle overgrep for retten
Dom i overgrepssaken mandag

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!