Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dømt til betinget fengsel

Bilen havnet på taket ved det tidligere fjøset, i dag Spitsbergen Airship Museum. FOTO: Birger Amundsen

Dømt til betinget fengsel

Den 25 år gamle mannen som havnet på taket med en stjålet bil i november i fjor er dømt til betinget fengsel i 30 dager.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2010 kl 09:20

25-åringen er fra Oslo og var på Svalbard i forbindelse med KunstPause. Lørdag 14. november stjal han 48 bokser øl fra Huset, før han også stjal en varebil fra firmaet Gunnar Karlsen AS. I krysset ved Spitsbergen Airship Museum kjørte han av veien og havnet på taket.

Promille dagen etter

Nå er den 25 år gamle mannen dømt i Oslo tingrett for tyveri og for å ha drukket alkohol i de første seks timene etter utforkjøringen, enda han burde ha skjønt at det kunne bli politietterforskning på grunn av kjøringen. Da han var i kontakt med politiet i 16-tiden dagen etter, hadde han en promille på 0,25.

Mistet førerkortet

25-åringen er dømt til 30 dager betinget fengsel og må betale en bot på 30.000 kroner. Han er også fradømt retten til å føre motorvogn i 15 måneder. I tillegg må han betale 65.000 kroner til Codan Forsikring NUF for skadene på bilen han stjal.  

Det er ikke avgjort om 25-åringen vil anke dommen.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!