Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dømt for Rolex-svindel

To menn har fått fengselsstraff etter omfattende momssvindel ved salg av luksusklokker, blant annet på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

De to mennene ble dømt i Nord-Troms tingrett mandag. Den ene er 34 år gammel og er fra Sunnmøre, den andre er 30 år og bor i Longyearbyen. 34-åringen, som etter rettens mening er hovedmannen, ble dømt til ubetinget fengsel i ett år. I tillegg blir 300.000 kroner inndratt. 30-åringen fra Longyearbyen ble dømt til betinget fengsel i 90 dager og en bot på 15.000 kroner, samt inndragning av 60.000 kroner. Han slipper unna med betinget fengselsstraff fordi han tilstod før rettssaken, skriver Aftenposten.no.

Bevisst handling
Ifølge tingretten har den 34 år gamle hovedmannen fra 2001 til 2004 droppet å føre regnskap over Rolex- og Breitling-klokker som han kjøpte for drøyt seks millioner kroner fra en urmakerforretning i en by i Nord-Norge. Klokkene solgte han videre med fortjeneste. Retten finner det også bevist at sunnmøringen, i forbindelse med klokkesalget, unnlot å betale moms på én million kroner.
- Det er ingen forhold som tyder på noe annet enn at hele formålet har vært å unndra merverdiavgift, skriver tingrettsdommer Harald Tore Roaldsen i dommen.

Klokkebutikk på Svalbard
I dommen går det frem at 109 luksusklokker, med en stykkpris på opptil 150.000 kroner, ble sendt fra urmakerforretningen, der sunnmøringen fikk rabatt, til 30-åringen i Longyearbyen. Her sørget 30-åringen for at kjøperne fikk utlevert klokkene de på forhånd hadde betalt for, enten til hovedmannen eller klokkeforretningen. Retten konkluderer med at alle de involverte ville at virksomheten skulle fremstå som om klokkene ble solgt lovlig til Svalbard-mannen. Den 34 år gamle hovedmannen har ikke bestemt seg for om han vil anke dommen.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!