Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dømt for Rolex-svindel

To menn har fått fengselsstraff etter omfattende momssvindel ved salg av luksusklokker, blant annet på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

De to mennene ble dømt i Nord-Troms tingrett mandag. Den ene er 34 år gammel og er fra Sunnmøre, den andre er 30 år og bor i Longyearbyen. 34-åringen, som etter rettens mening er hovedmannen, ble dømt til ubetinget fengsel i ett år. I tillegg blir 300.000 kroner inndratt. 30-åringen fra Longyearbyen ble dømt til betinget fengsel i 90 dager og en bot på 15.000 kroner, samt inndragning av 60.000 kroner. Han slipper unna med betinget fengselsstraff fordi han tilstod før rettssaken, skriver Aftenposten.no.

Bevisst handling
Ifølge tingretten har den 34 år gamle hovedmannen fra 2001 til 2004 droppet å føre regnskap over Rolex- og Breitling-klokker som han kjøpte for drøyt seks millioner kroner fra en urmakerforretning i en by i Nord-Norge. Klokkene solgte han videre med fortjeneste. Retten finner det også bevist at sunnmøringen, i forbindelse med klokkesalget, unnlot å betale moms på én million kroner.
- Det er ingen forhold som tyder på noe annet enn at hele formålet har vært å unndra merverdiavgift, skriver tingrettsdommer Harald Tore Roaldsen i dommen.

Klokkebutikk på Svalbard
I dommen går det frem at 109 luksusklokker, med en stykkpris på opptil 150.000 kroner, ble sendt fra urmakerforretningen, der sunnmøringen fikk rabatt, til 30-åringen i Longyearbyen. Her sørget 30-åringen for at kjøperne fikk utlevert klokkene de på forhånd hadde betalt for, enten til hovedmannen eller klokkeforretningen. Retten konkluderer med at alle de involverte ville at virksomheten skulle fremstå som om klokkene ble solgt lovlig til Svalbard-mannen. Den 34 år gamle hovedmannen har ikke bestemt seg for om han vil anke dommen.

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!