Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dømt for Rolex-svindel

To menn har fått fengselsstraff etter omfattende momssvindel ved salg av luksusklokker, blant annet på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

De to mennene ble dømt i Nord-Troms tingrett mandag. Den ene er 34 år gammel og er fra Sunnmøre, den andre er 30 år og bor i Longyearbyen. 34-åringen, som etter rettens mening er hovedmannen, ble dømt til ubetinget fengsel i ett år. I tillegg blir 300.000 kroner inndratt. 30-åringen fra Longyearbyen ble dømt til betinget fengsel i 90 dager og en bot på 15.000 kroner, samt inndragning av 60.000 kroner. Han slipper unna med betinget fengselsstraff fordi han tilstod før rettssaken, skriver Aftenposten.no.

Bevisst handling
Ifølge tingretten har den 34 år gamle hovedmannen fra 2001 til 2004 droppet å føre regnskap over Rolex- og Breitling-klokker som han kjøpte for drøyt seks millioner kroner fra en urmakerforretning i en by i Nord-Norge. Klokkene solgte han videre med fortjeneste. Retten finner det også bevist at sunnmøringen, i forbindelse med klokkesalget, unnlot å betale moms på én million kroner.
- Det er ingen forhold som tyder på noe annet enn at hele formålet har vært å unndra merverdiavgift, skriver tingrettsdommer Harald Tore Roaldsen i dommen.

Klokkebutikk på Svalbard
I dommen går det frem at 109 luksusklokker, med en stykkpris på opptil 150.000 kroner, ble sendt fra urmakerforretningen, der sunnmøringen fikk rabatt, til 30-åringen i Longyearbyen. Her sørget 30-åringen for at kjøperne fikk utlevert klokkene de på forhånd hadde betalt for, enten til hovedmannen eller klokkeforretningen. Retten konkluderer med at alle de involverte ville at virksomheten skulle fremstå som om klokkene ble solgt lovlig til Svalbard-mannen. Den 34 år gamle hovedmannen har ikke bestemt seg for om han vil anke dommen.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!