Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dømt for høy fart

 

Dømt for høy fart

En mann i 20-årene er dømt for å ha kjørt i 71 kilometer i timen i 30-sonen i Hilmar Rekstens vei.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.06.2010 kl 18:50

Straffen han får er 36 timer samfunnsstraff og ni måneders tap av førerkortet, ifølge Sysselmannen. I tillegg må han betale 2.000 kroner i saksomkostninger.

Aksepterte ikke forelegget

Mannen, som er bosatt i Longyearbyen, måtte møte i Nord-Troms tingrett den 17. juni fordi han ikke aksepterte forelegget Sysselmannen tilbød ham i april. Da la Sysselmannen til grunn en hastighet på 60 kilometer i timen og gav bilføreren et tilbud om forelegg på 8.000 kroner og tap av førerkortet i seks måneder. Mannen ble tatt for å kjøre for fort den 14. mars i år.

Speedometermåling

Bilføreren ble tatt av en sysselmannsførstebetjent som gjorde en speedometermåling på 80 kilometer i timen i 30-sonen. Førerkortet ble beslaglagt der og da.

– Vi er fornøyd med at retten aksepterte målemetodene våre, sier assisterende sysselmann Lars Fause.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!