Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dom i overgrepssaken mandag

Rettssaken mot 16-åringen fra Longyearbyen som er tiltalt for seksuelle overgrep mot to jenter ble avsluttet onsdag. Aktors påstand er 420 timer samfunnsstraff.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– For de to fornærmede er det begjært oppreisning på et beløp som fastsettes av retten, og som oppad er begrenset til 100.000 kroner for hver av dem. Dette er et standardbeløp i slike saker, sier aktor, statsadvokat Torstein Hevnskjel.

Lukkede dører
Nord-Troms tingrett besluttet at saken mot 16-åringen som er tiltalt for voldtekt mot to jenter skulle gå for lukkede dører, da behandlingen startet mandag klokken 13.
Rettssaken ble avsluttet onsdag. Forsvarer, advokat Harald Pleym ba om frifinnelse for de to sedelighetssakene, og at 16-åringen ble dømt på mildeste måte i voldssaken, hvor han sto tiltalt for å ha slått og sparket en medelev ved Longyearbyen skole.
Dom faller mandag.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!