Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dom i overgrepssaken mandag

Rettssaken mot 16-åringen fra Longyearbyen som er tiltalt for seksuelle overgrep mot to jenter ble avsluttet onsdag. Aktors påstand er 420 timer samfunnsstraff.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– For de to fornærmede er det begjært oppreisning på et beløp som fastsettes av retten, og som oppad er begrenset til 100.000 kroner for hver av dem. Dette er et standardbeløp i slike saker, sier aktor, statsadvokat Torstein Hevnskjel.

Lukkede dører
Nord-Troms tingrett besluttet at saken mot 16-åringen som er tiltalt for voldtekt mot to jenter skulle gå for lukkede dører, da behandlingen startet mandag klokken 13.
Rettssaken ble avsluttet onsdag. Forsvarer, advokat Harald Pleym ba om frifinnelse for de to sedelighetssakene, og at 16-åringen ble dømt på mildeste måte i voldssaken, hvor han sto tiltalt for å ha slått og sparket en medelev ved Longyearbyen skole.
Dom faller mandag.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!