Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Døde etter skadeskyting

Et dødt reinsdyr som ble funnet i Hollendardalen lørdag, ble skadeskutt før det døde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2010 kl 09:38

– Dyret ble truffet på en sånn måte at det trolig har gått en stund fra det ble skutt til det døde. Vi vet ikke hvor lenge det har levd etter skadeskuddet, sier sysselmannsbetjent Ole Kristian Bækkedal.

Det var to jegere fra Longyearbyen som oppdaget dyret på lørdag. Da hadde det ikke gått lang tid siden dyret døde.

Sysselmannen ble varslet mandag, og dro ut til stedet dyret ble funnet på tirsdag.

Skutt i ryggen

Reinen, som er ei simle, ble truffet av et skudd høyt oppe på ryggen, og det hadde vært tydelig for jegerne som fant dyret at det hadde blitt skutt. Jegerne lot dyret ligge og varslet Sysselmannen.

– Vi valgte å la dyret ligge. Det var delvis oppspist, og i en sånn forfatning at vi ikke ønsket å ta det med, sier Bækkedal.

Skal gjøre ettersøk

I høstingsforskriften for Svalbard står det: «Den som under jakt eller forsøk på felling skadeskyter svalbardrein eller sel plikter å gjøre det en kan for å avlive dyret snarest mulig. Vedkommende plikter å forvisse seg om påskutt dyr er truffet eller ikke. Ved reinsjakt plikter jegeren å drive ettersøk ut den dagen dyret ble påskutt. Dersom pliktig ettersøk første dag er uten resultat skal jeger underrette Sysselmannen eller jaktoppsynet. Jeger kan av Sysselmannen pålegges å delta i videre ettersøk».

– Vi tar denne typer saker på alvor. Dersom noen har gjort dette med viten og vilje er det ikke skikkelig jegeroppførsel. Men så langt vet vi ikke hva som har skjedd, sier Bækkedal.

Sysselmannen har iverksatt etterforskning i saken, og ønsker å komme i kontakt med folk som har vært i Hollendardalen mellom onsdag og lørdag i forrige uke.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!