Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Døde etter skadeskyting

Et dødt reinsdyr som ble funnet i Hollendardalen lørdag, ble skadeskutt før det døde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2010 kl 09:38

– Dyret ble truffet på en sånn måte at det trolig har gått en stund fra det ble skutt til det døde. Vi vet ikke hvor lenge det har levd etter skadeskuddet, sier sysselmannsbetjent Ole Kristian Bækkedal.

Det var to jegere fra Longyearbyen som oppdaget dyret på lørdag. Da hadde det ikke gått lang tid siden dyret døde.

Sysselmannen ble varslet mandag, og dro ut til stedet dyret ble funnet på tirsdag.

Skutt i ryggen

Reinen, som er ei simle, ble truffet av et skudd høyt oppe på ryggen, og det hadde vært tydelig for jegerne som fant dyret at det hadde blitt skutt. Jegerne lot dyret ligge og varslet Sysselmannen.

– Vi valgte å la dyret ligge. Det var delvis oppspist, og i en sånn forfatning at vi ikke ønsket å ta det med, sier Bækkedal.

Skal gjøre ettersøk

I høstingsforskriften for Svalbard står det: «Den som under jakt eller forsøk på felling skadeskyter svalbardrein eller sel plikter å gjøre det en kan for å avlive dyret snarest mulig. Vedkommende plikter å forvisse seg om påskutt dyr er truffet eller ikke. Ved reinsjakt plikter jegeren å drive ettersøk ut den dagen dyret ble påskutt. Dersom pliktig ettersøk første dag er uten resultat skal jeger underrette Sysselmannen eller jaktoppsynet. Jeger kan av Sysselmannen pålegges å delta i videre ettersøk».

– Vi tar denne typer saker på alvor. Dersom noen har gjort dette med viten og vilje er det ikke skikkelig jegeroppførsel. Men så langt vet vi ikke hva som har skjedd, sier Bækkedal.

Sysselmannen har iverksatt etterforskning i saken, og ønsker å komme i kontakt med folk som har vært i Hollendardalen mellom onsdag og lørdag i forrige uke.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!