Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Døde etter skadeskyting

Et dødt reinsdyr som ble funnet i Hollendardalen lørdag, ble skadeskutt før det døde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.08.2010 kl 09:38

– Dyret ble truffet på en sånn måte at det trolig har gått en stund fra det ble skutt til det døde. Vi vet ikke hvor lenge det har levd etter skadeskuddet, sier sysselmannsbetjent Ole Kristian Bækkedal.

Det var to jegere fra Longyearbyen som oppdaget dyret på lørdag. Da hadde det ikke gått lang tid siden dyret døde.

Sysselmannen ble varslet mandag, og dro ut til stedet dyret ble funnet på tirsdag.

Skutt i ryggen

Reinen, som er ei simle, ble truffet av et skudd høyt oppe på ryggen, og det hadde vært tydelig for jegerne som fant dyret at det hadde blitt skutt. Jegerne lot dyret ligge og varslet Sysselmannen.

– Vi valgte å la dyret ligge. Det var delvis oppspist, og i en sånn forfatning at vi ikke ønsket å ta det med, sier Bækkedal.

Skal gjøre ettersøk

I høstingsforskriften for Svalbard står det: «Den som under jakt eller forsøk på felling skadeskyter svalbardrein eller sel plikter å gjøre det en kan for å avlive dyret snarest mulig. Vedkommende plikter å forvisse seg om påskutt dyr er truffet eller ikke. Ved reinsjakt plikter jegeren å drive ettersøk ut den dagen dyret ble påskutt. Dersom pliktig ettersøk første dag er uten resultat skal jeger underrette Sysselmannen eller jaktoppsynet. Jeger kan av Sysselmannen pålegges å delta i videre ettersøk».

– Vi tar denne typer saker på alvor. Dersom noen har gjort dette med viten og vilje er det ikke skikkelig jegeroppførsel. Men så langt vet vi ikke hva som har skjedd, sier Bækkedal.

Sysselmannen har iverksatt etterforskning i saken, og ønsker å komme i kontakt med folk som har vært i Hollendardalen mellom onsdag og lørdag i forrige uke.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!