Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Disse omkom i ulykken

Sysselmannen har offentligjort navnene på de omkomne. Her er en av dem i ferd med å bli båret bort av mannskaper fra Sysselmannen, Røde Kors og Airlift. FOTO: Birger Amundsen

Disse omkom i ulykken

Sysselmannen har offentliggjort navnene på de som omkom i helikopterulykken på Kapp Heer søndag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Tre personer omkom da et russisk MI8-helikopter styrtet på helikopterbasen Kapp Heer søndag ettermiddag. De omkomne var russiske Aleksej Viktorovitsj Grigorjev, (37), som var kaptein om bord, Aleksandr Pavlovitsj Moskovskikh (54), som var flymekaniker, også han russisk statsborger, og ukrainske Boris Viktorovitsj Khmel (23), som var sveiser.

Sysselmannen kondolerer
Sysselmannen har uttrykt sin medfølelse i forbindelse med ulykken og har sendt følgende kondolanse til Russlands konsulat på Svalbard, Trust Arktikugol og helikopterselskapet Spark Plus:
«Som den norske regjerings representant vil Sysselmannen på Svalbard uttrykke sin dype medfølelse i forbindelse med den tragiske russiske helikopterulykken ved Barentsburg søndag 30. mars 2008. Tillat meg å overbringe våre oppriktige kondolanser til de pårørende av de rammede på øygruppen. Vi sørger sammen med dere».

Kripos og havarikommisjonen ankommet
Polititjenestemenn fra Kripos ankom Svalbard mandag ettermiddag for å bistå Sysselmannen i etterforskningen av helikopterulykken. Kripos vil bistå Sysselmannen ved gjennomføring av tekniske undersøkelser og ved avhør. Representanter fra Statens Havarikommisjon for Transport er også ankommet og gjennomfører sine undersøkelser parallelt med Sysselmannens etterforsking. De ankomne etablerte seg i Barentsburg mandag ettermidag.

Les også:
Havarikommisjonen på plass
Vurderer å gå ut med navnene
Tre omkommet i helikopterstyrt

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!