Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Disse omkom i ulykken

Sysselmannen har offentligjort navnene på de omkomne. Her er en av dem i ferd med å bli båret bort av mannskaper fra Sysselmannen, Røde Kors og Airlift. FOTO: Birger Amundsen

Disse omkom i ulykken

Sysselmannen har offentliggjort navnene på de som omkom i helikopterulykken på Kapp Heer søndag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Tre personer omkom da et russisk MI8-helikopter styrtet på helikopterbasen Kapp Heer søndag ettermiddag. De omkomne var russiske Aleksej Viktorovitsj Grigorjev, (37), som var kaptein om bord, Aleksandr Pavlovitsj Moskovskikh (54), som var flymekaniker, også han russisk statsborger, og ukrainske Boris Viktorovitsj Khmel (23), som var sveiser.

Sysselmannen kondolerer
Sysselmannen har uttrykt sin medfølelse i forbindelse med ulykken og har sendt følgende kondolanse til Russlands konsulat på Svalbard, Trust Arktikugol og helikopterselskapet Spark Plus:
«Som den norske regjerings representant vil Sysselmannen på Svalbard uttrykke sin dype medfølelse i forbindelse med den tragiske russiske helikopterulykken ved Barentsburg søndag 30. mars 2008. Tillat meg å overbringe våre oppriktige kondolanser til de pårørende av de rammede på øygruppen. Vi sørger sammen med dere».

Kripos og havarikommisjonen ankommet
Polititjenestemenn fra Kripos ankom Svalbard mandag ettermiddag for å bistå Sysselmannen i etterforskningen av helikopterulykken. Kripos vil bistå Sysselmannen ved gjennomføring av tekniske undersøkelser og ved avhør. Representanter fra Statens Havarikommisjon for Transport er også ankommet og gjennomfører sine undersøkelser parallelt med Sysselmannens etterforsking. De ankomne etablerte seg i Barentsburg mandag ettermidag.

Les også:
Havarikommisjonen på plass
Vurderer å gå ut med navnene
Tre omkommet i helikopterstyrt

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!