Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Disse omkom i ulykken

Sysselmannen har offentligjort navnene på de omkomne. Her er en av dem i ferd med å bli båret bort av mannskaper fra Sysselmannen, Røde Kors og Airlift. FOTO: Birger Amundsen

Disse omkom i ulykken

Sysselmannen har offentliggjort navnene på de som omkom i helikopterulykken på Kapp Heer søndag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Tre personer omkom da et russisk MI8-helikopter styrtet på helikopterbasen Kapp Heer søndag ettermiddag. De omkomne var russiske Aleksej Viktorovitsj Grigorjev, (37), som var kaptein om bord, Aleksandr Pavlovitsj Moskovskikh (54), som var flymekaniker, også han russisk statsborger, og ukrainske Boris Viktorovitsj Khmel (23), som var sveiser.

Sysselmannen kondolerer
Sysselmannen har uttrykt sin medfølelse i forbindelse med ulykken og har sendt følgende kondolanse til Russlands konsulat på Svalbard, Trust Arktikugol og helikopterselskapet Spark Plus:
«Som den norske regjerings representant vil Sysselmannen på Svalbard uttrykke sin dype medfølelse i forbindelse med den tragiske russiske helikopterulykken ved Barentsburg søndag 30. mars 2008. Tillat meg å overbringe våre oppriktige kondolanser til de pårørende av de rammede på øygruppen. Vi sørger sammen med dere».

Kripos og havarikommisjonen ankommet
Polititjenestemenn fra Kripos ankom Svalbard mandag ettermiddag for å bistå Sysselmannen i etterforskningen av helikopterulykken. Kripos vil bistå Sysselmannen ved gjennomføring av tekniske undersøkelser og ved avhør. Representanter fra Statens Havarikommisjon for Transport er også ankommet og gjennomfører sine undersøkelser parallelt med Sysselmannens etterforsking. De ankomne etablerte seg i Barentsburg mandag ettermidag.

Les også:
Havarikommisjonen på plass
Vurderer å gå ut med navnene
Tre omkommet i helikopterstyrt

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!