Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Disse får også penger

Planene om et skitrekk i denne bakken fra Spisshusene til Gruvedalen, har fått 750.000 kroner i støtte. FOTO: ANDERS FJELLESTAD

Disse får også penger

Skibakke og ny viten om polarrev kan bli noen av resultatene av miljøvernfondets tildelinger.

28 søkere får til sammen 5.863.000 kroner i støtte fra Svalbards miljøvernfond i høst. 17 av prosjektene har prosjektledere på Svalbard.

I tillegg til Kings Bay, er også Kultur- og fritidsforetaket en vinner i årets tildeling. Planene om et skitrekk i bakken mellom spisshusene og Gruvedalen har nemlig fått 750.000 kroner i støtte. Det skjer etter at Miljøverndepartementet har bedt styret om å prioritere friluftsliv som forebyggende helsearbeid. Med disse midlene er Kultur- og fritidsforetaket et stort skritt nærmere å kunne realisere et nytt skianlegg ved sentrum.

Basecamp Spitsbergen har fått 60.000 kroner til et brekurs for ungdom i Longyearbyen.

Lokalt næringsliv har også fått fondsmidler, særlig til energiredusering. RabisBua, flyplassen, Lompensenteret og Svalbard næringsforening får nærmere en kvart million kroner til ulike prosjekter for å redusere energibruken. Huset får 160.000 kroner til energisparing og arbeidet med å få miljøfyrtårn-status.

Forskningen får også sitt. Norsk Polarinstitutt (NP) får 500.000 kroner for å forske på konsekvensene av revefangst. Akvaplan-niva får til sammen 900.000 til å studere vadefugl i Adventdeltaet, undersøke effektene av tråling i Isfjorden og Kongsfjorden, og se hvordan kamskjell påvirkes av diesel.

NP får også 600.000 kroner til å kartlegge tilholdssteder for isbjørn og 200.000 kroner til å teste ut et mulig elektronisk isbjørnvarslingssystem for forskere og turgrupper ute i felt.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!