Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Disse får også penger

Planene om et skitrekk i denne bakken fra Spisshusene til Gruvedalen, har fått 750.000 kroner i støtte. FOTO: ANDERS FJELLESTAD

Disse får også penger

Skibakke og ny viten om polarrev kan bli noen av resultatene av miljøvernfondets tildelinger.

28 søkere får til sammen 5.863.000 kroner i støtte fra Svalbards miljøvernfond i høst. 17 av prosjektene har prosjektledere på Svalbard.

I tillegg til Kings Bay, er også Kultur- og fritidsforetaket en vinner i årets tildeling. Planene om et skitrekk i bakken mellom spisshusene og Gruvedalen har nemlig fått 750.000 kroner i støtte. Det skjer etter at Miljøverndepartementet har bedt styret om å prioritere friluftsliv som forebyggende helsearbeid. Med disse midlene er Kultur- og fritidsforetaket et stort skritt nærmere å kunne realisere et nytt skianlegg ved sentrum.

Basecamp Spitsbergen har fått 60.000 kroner til et brekurs for ungdom i Longyearbyen.

Lokalt næringsliv har også fått fondsmidler, særlig til energiredusering. RabisBua, flyplassen, Lompensenteret og Svalbard næringsforening får nærmere en kvart million kroner til ulike prosjekter for å redusere energibruken. Huset får 160.000 kroner til energisparing og arbeidet med å få miljøfyrtårn-status.

Forskningen får også sitt. Norsk Polarinstitutt (NP) får 500.000 kroner for å forske på konsekvensene av revefangst. Akvaplan-niva får til sammen 900.000 til å studere vadefugl i Adventdeltaet, undersøke effektene av tråling i Isfjorden og Kongsfjorden, og se hvordan kamskjell påvirkes av diesel.

NP får også 600.000 kroner til å kartlegge tilholdssteder for isbjørn og 200.000 kroner til å teste ut et mulig elektronisk isbjørnvarslingssystem for forskere og turgrupper ute i felt.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!