Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Disse får korkpenger

Kjetil Dahl Knutsen ser frem til å komme i gang med treskjæring med ferske korkpenger. FOTO: Christopher Engås

Disse får korkpenger

Årets korkpengesøknader er ferdig behandlet, og 2.765.000 kroner har blitt delt ut.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.11.2014 kl 14:52

I det opprinnelige utkastet var det fordelt 2.700.000 kroner, men Oppvekst- og kulturutvalget valgte tirsdag å øke dette beløpet med 65.000 kroner. De som fikk mer penger enn det opprinnelige forslaget var blant annet Jason Roberts productions og deres prosjekt med å belyse isbjørnstatuen som står i krysset utenfor lokalene deres mellom Vei 600 og Vei 604. Flere i utvalget påpekte at «panserbjørnen» både har blitt en turistattraksjon og et viktig supplement for uteområdet i byen.

Treskjæring
Også Kjetil Dahl Knutsen og hans prosjekt med treskjæring for ungdom og voksne fikk økt sitt tilskudd på møtet fra 10.000 kroner til 20.000 kroner.

– Jeg syntes det er veldig gøy å kunne dra inn litt andre typer mennesker i aktiviteter. Det er jo veldig mye her, spesielt kultur og idrett, og da er det fint med noe som skiller seg litt ut, sier Knutsen.

Til å begynne med ønsker han å arrangere et helgekurs, hvor han får opp en dyktig treskjærer fra fastlandet. Han håper det kan gi grobunn for at folk kan møtes å drive med håndarbeid som spikking og treskjæring.

– Jeg er veldig glad i spikking selv, selv om det er litt vanskelig her oppe, så jeg tar med meg trekubber opp, sier han.

Utvalget la til grunn at dette var et tilbud til både ungdom og voksne da de økte tildelingen, og Knutsen har allerede snakket med noen 10. klassinger som er interesserte.

Resten til fond
Det var tirsdag denne uken at det ble det vedtatt hvem som vil motta korkpenger. Totalt kom det inn 59 søknader. Oppvekst- og kulturutvalget valgte å gi penger til 41 av disse. De hadde 2.900.000 kroner til disposisjon, men valgte å sette av 135.000 kroner på fond.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!