Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Disse blir årets feltinspektører

Sysselmannens feltinspektører fra 2013. Anders Voss Thingnes sjekker tilstanden på Gjertsenhytta i St. Johnsfjorden. FOTO: Håvard Martinsen/Sysselmannen

Disse blir årets feltinspektører

Som vanlig var det en populær sommerjobb.

Tekst:

Publisert:

De heldige som fikk jobben var Georg Gjøstein, Erle Frantzen og Bjørn Erik Normann, alle med naturfaglig bakgrunn, og Vegard Grefstad, Lise Ottem og Atle Rokkan med politiutdanning. Alle, med unntak av Lise Ottem, er for tiden bosatt på fastlandet.

119 søkere
Det var til sammen 119 søkere til de seks stillingene som feltinspektør på Svalbard til sommeren. 80 av søkerne hadde naturfaglig bakgrunn, mens 39 søkte på politistillingen. Det opplyser seniorrådgiver i naturforvaltning, Eigil Movik og sysselmannsoverbetjent Jon Starheimsæter, begge ansatt hos Sysselmannen.

– Vi er veldig trygge på de vi har valgt. De har gode referanser og sterk faglig bakgrunn, sier Movik.

Kontroll med ferdsel
Feltinspektørene deles opp i tre par: Hvert par består av en politiutdannet feltinspektør, og en med naturfaglig bakgrunn. Arbeidsoppgavene går blant annet ut på oppsyn og kontroll med turisme og ferdsel i verneområder, jakt, fangst og fiske, tilsyn med kulturminner og faunaregistrering.

Feltinspektørene utstasjoneres på Sysselmannens hytter rundt om på Svalbard. De kjøres ut rundt 20. juni og er ferdig med sitt engasjement i begynnelsen av august.

Tredje sesong
I tillegg vil et eget lag drive med jakt- og fiskeoppsyn i en to måneders periode fra begynnelsen av august, for å få med jaktsesongen. Dette laget vil bestå av Anders Voss Thingnes, som vil begynne på sin tredje sesong i jobben, og Atle Rokkan, som vil fortsette som feltinspektør etter den første perioden.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!