Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Disse blir årets feltinspektører

Sysselmannens feltinspektører fra 2013. Anders Voss Thingnes sjekker tilstanden på Gjertsenhytta i St. Johnsfjorden. FOTO: Håvard Martinsen/Sysselmannen

Disse blir årets feltinspektører

Som vanlig var det en populær sommerjobb.

De heldige som fikk jobben var Georg Gjøstein, Erle Frantzen og Bjørn Erik Normann, alle med naturfaglig bakgrunn, og Vegard Grefstad, Lise Ottem og Atle Rokkan med politiutdanning. Alle, med unntak av Lise Ottem, er for tiden bosatt på fastlandet.

119 søkere
Det var til sammen 119 søkere til de seks stillingene som feltinspektør på Svalbard til sommeren. 80 av søkerne hadde naturfaglig bakgrunn, mens 39 søkte på politistillingen. Det opplyser seniorrådgiver i naturforvaltning, Eigil Movik og sysselmannsoverbetjent Jon Starheimsæter, begge ansatt hos Sysselmannen.

– Vi er veldig trygge på de vi har valgt. De har gode referanser og sterk faglig bakgrunn, sier Movik.

Kontroll med ferdsel
Feltinspektørene deles opp i tre par: Hvert par består av en politiutdannet feltinspektør, og en med naturfaglig bakgrunn. Arbeidsoppgavene går blant annet ut på oppsyn og kontroll med turisme og ferdsel i verneområder, jakt, fangst og fiske, tilsyn med kulturminner og faunaregistrering.

Feltinspektørene utstasjoneres på Sysselmannens hytter rundt om på Svalbard. De kjøres ut rundt 20. juni og er ferdig med sitt engasjement i begynnelsen av august.

Tredje sesong
I tillegg vil et eget lag drive med jakt- og fiskeoppsyn i en to måneders periode fra begynnelsen av august, for å få med jaktsesongen. Dette laget vil bestå av Anders Voss Thingnes, som vil begynne på sin tredje sesong i jobben, og Atle Rokkan, som vil fortsette som feltinspektør etter den første perioden.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!