Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Disse blir årets feltinspektører

Sysselmannens feltinspektører fra 2013. Anders Voss Thingnes sjekker tilstanden på Gjertsenhytta i St. Johnsfjorden. FOTO: Håvard Martinsen/Sysselmannen

Disse blir årets feltinspektører

Som vanlig var det en populær sommerjobb.

De heldige som fikk jobben var Georg Gjøstein, Erle Frantzen og Bjørn Erik Normann, alle med naturfaglig bakgrunn, og Vegard Grefstad, Lise Ottem og Atle Rokkan med politiutdanning. Alle, med unntak av Lise Ottem, er for tiden bosatt på fastlandet.

119 søkere
Det var til sammen 119 søkere til de seks stillingene som feltinspektør på Svalbard til sommeren. 80 av søkerne hadde naturfaglig bakgrunn, mens 39 søkte på politistillingen. Det opplyser seniorrådgiver i naturforvaltning, Eigil Movik og sysselmannsoverbetjent Jon Starheimsæter, begge ansatt hos Sysselmannen.

– Vi er veldig trygge på de vi har valgt. De har gode referanser og sterk faglig bakgrunn, sier Movik.

Kontroll med ferdsel
Feltinspektørene deles opp i tre par: Hvert par består av en politiutdannet feltinspektør, og en med naturfaglig bakgrunn. Arbeidsoppgavene går blant annet ut på oppsyn og kontroll med turisme og ferdsel i verneområder, jakt, fangst og fiske, tilsyn med kulturminner og faunaregistrering.

Feltinspektørene utstasjoneres på Sysselmannens hytter rundt om på Svalbard. De kjøres ut rundt 20. juni og er ferdig med sitt engasjement i begynnelsen av august.

Tredje sesong
I tillegg vil et eget lag drive med jakt- og fiskeoppsyn i en to måneders periode fra begynnelsen av august, for å få med jaktsesongen. Dette laget vil bestå av Anders Voss Thingnes, som vil begynne på sin tredje sesong i jobben, og Atle Rokkan, som vil fortsette som feltinspektør etter den første perioden.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!