Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dette kan bli en skibakke

Her kan det bli yrende skiliv om Kultur- og fritidsforetaket får det som de vil. FOTO: Anders Fjellestad

Dette kan bli en skibakke

Skitrekket ved skolen har aldri blitt noen suksess. Nå vil Kultur- og fritidsforetaket etablere et helt nytt trekk i Gruvedalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.09.2012 kl 12:55

I en søknad til Svalbards miljøvernfond, forteller Kultur- og fritidsforetaket om flytteplanene. Foretaket ønsker å sette opp et 250 meter langt skitrekk i bakken opp fra spisshusene og til Gruvedalen.

– Det er flere fordeler ved å etablere et skitrekk her. Det er sentralt, nok snø og ikke for bratt, slik at bakken vil være enklere å preparere, sier Kåre Hovland, enhetsleder for idrettsanlegg.


Tilbake til start

Enkelte vil nok huske at det sto et skitrekk omtrent på samme sted fram til 1997. Da ble trekket flyttet til skolen. Siden har det blitt lite brukt, og deler av bakken er så bratt at den nærmest er umulig å preparere. I tillegg er det ofte lite snø i dagens bakke.

«Det har vært liten aktivitet på kveldstid, kanskje på grunn av en lite spennende bakke og stor avstand til der folk bor», skriver foretaket i søknaden til fondet.

Kultur- og fritidsforetaket anslår investeringskostnaden til rundt én million kroner. Det er allerede innhentet pristilbud fra en skitrekk-leverandør. Prisen for rundt 250 meter trekk er 600.000 kroner, i tillegg kommer fundamentering og lyssetting. Årlige driftskostnader anslås til 150.000 kroner, og driften skal finansieres gjennom salg av skikort og støtte fra lag og foreninger.


Mer liv i bakken

Foretaket håper skitrekket vil få flere barn og unge til å drive fysisk aktivitet. Bakken skal flombelyses, og sesongen blir fra januar til mai.

– Da vi hadde skitrekket i Gruvedalen, var det stor aktivitet med 20 til 30 barn i bakken om kveldene, sier Hovland.

Beboere i Øvre Lia og Gruvedalen kan spenne på seg skiene hjemme og suse rett inn i skibakken.

Kultur- og fritidsforetaket overtok ansvaret for skibakken ved skolen i 2008. Selve trekket er fra 1985, og er godkjent av taubanetilsynet. Foretaket har utdannet en driftsleder som har ansvaret for trekket og opplæring av personell for kjøring av trekket.

Så fort finansieringen er på plass, kan skitrekk-prosjektet påbegynnes. Dagens anlegg ved skolen skal etter planen beholdes i tillegg til det nye trekket.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!