Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Dette har jeg sett fram til en stund

Redaktør Hilde Kristin Røsvik har inntatt sjefsstolen i Svalbardpostens lokaler. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Den nye Svalbardposten-redaktøren er på plass:

– Dette har jeg sett fram til en stund

Hilde Kristin Røsvik (52) gleder seg til å oppleve enda mer av Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Da er jeg endelig på plass i redaktørstolen i Svalbardposten. Dette har jeg virkelig sett fram til en stund. Flyttelasset med konteinere er kommet fram, og jeg regner med å finne meg til rette litt etter litt her i Longyearbyen.

Jeg har vært her et par ganger tidligere og ble fascinert av opplevelsene, plassen og dere som bor her. Nå får jeg sjansen til å oppleve enda mer av Svalbard, det gleder jeg meg veldig til. Jeg har lyst til å finne meg et kor, og lære å kjenne folket og samfunnet enda bedre de neste månedene.

Jeg tar over en veldrevet avis og ser fram til å jobbe sammen med en dyktig stab her i Svalbardposten. Lokalavisen er en viktig institusjon for hele samfunnet her og ikke minst et viktig talerør i Høy-arktis, også utover øyrikets grenser.

Viktige saker har stått på dagsorden i svalbardsamfunnet. Disse skal vi selvsagt følge tett videre. Det gjelder både oppbyggingen etter skredkatastrofen i desember, boligproblematikk, miljøpolitikk, satsing på nye arbeidsplasser og ny næringsaktivitet. Alt dette i balanse med den sårbare naturen, tradisjoner og alle andre hensyn. Svalbardmeldingen vil også være et viktig dokument i det videre arbeidet.

Engasjementet på leserbrevplass er stort og viktig. Svalbardposten skal være åpen for debatt og engasjement. I en lokalavis er det viktig at store og små blir både sett og hørt, at vi får belyst samfunnsmessig store og viktige saker, samtidig som vi også skal være lydhøre for de nære ting.

Lokalavisen skal både ha et kritisk søkelys på saker og binde samfunnet sammen. I et lite samfunn med stor inn og utflytting, er det ekstra viktig at avisa er en møteplass som skaper tilhørighet.

Det å jobbe i lokalavis er jeg godt kjent med fra min tidligere jobb som redaktør i Øy-Blikk gjennom 12 år. Jeg har også fått nyttig erfaring fra NRK, som redaksjonssjef for nyheter i NRK Møre og Romsdal i litt over tre år. Mediebransjen er både spennende og krevende.

Jeg vil bruke noe tid de nærmeste ukene på å sette meg inn i Svalbardposten sine strategier og tanker om framtiden, og legge en plan for hvordan vi skal videreutvikle avisen på flere plattformer. Utviklingen i mediebransjen går fort og det er viktig å følge med i timen.

Jeg håper å kunne bidra med noen nye tanker, et «jomfruelig blikk» på Svalbard og kanskje til og med se saker og tematikk fra litt andre vinkler. Sammen med styret og staben i Svalbard­posten skal jeg gjøre mitt aller beste for at dere får en best mulig avis, både på nett og papir de neste årene.

Men aller viktigst for Svalbardposten er engasjerte lesere som stiller krav og kommer med tips, innspill og ønsker om å hvordan avisen skal være. Det er leserne som er våre oppdragsgivere.

Jeg ser veldig fram til å bli enda bedre kjent med folket og samfunnet her på Svalbard.

Hilsen Hilde

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!