Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Dette har jeg sett fram til en stund

Redaktør Hilde Kristin Røsvik har inntatt sjefsstolen i Svalbardpostens lokaler. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Den nye Svalbardposten-redaktøren er på plass:

– Dette har jeg sett fram til en stund

Hilde Kristin Røsvik (52) gleder seg til å oppleve enda mer av Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Da er jeg endelig på plass i redaktørstolen i Svalbardposten. Dette har jeg virkelig sett fram til en stund. Flyttelasset med konteinere er kommet fram, og jeg regner med å finne meg til rette litt etter litt her i Longyearbyen.

Jeg har vært her et par ganger tidligere og ble fascinert av opplevelsene, plassen og dere som bor her. Nå får jeg sjansen til å oppleve enda mer av Svalbard, det gleder jeg meg veldig til. Jeg har lyst til å finne meg et kor, og lære å kjenne folket og samfunnet enda bedre de neste månedene.

Jeg tar over en veldrevet avis og ser fram til å jobbe sammen med en dyktig stab her i Svalbardposten. Lokalavisen er en viktig institusjon for hele samfunnet her og ikke minst et viktig talerør i Høy-arktis, også utover øyrikets grenser.

Viktige saker har stått på dagsorden i svalbardsamfunnet. Disse skal vi selvsagt følge tett videre. Det gjelder både oppbyggingen etter skredkatastrofen i desember, boligproblematikk, miljøpolitikk, satsing på nye arbeidsplasser og ny næringsaktivitet. Alt dette i balanse med den sårbare naturen, tradisjoner og alle andre hensyn. Svalbardmeldingen vil også være et viktig dokument i det videre arbeidet.

Engasjementet på leserbrevplass er stort og viktig. Svalbardposten skal være åpen for debatt og engasjement. I en lokalavis er det viktig at store og små blir både sett og hørt, at vi får belyst samfunnsmessig store og viktige saker, samtidig som vi også skal være lydhøre for de nære ting.

Lokalavisen skal både ha et kritisk søkelys på saker og binde samfunnet sammen. I et lite samfunn med stor inn og utflytting, er det ekstra viktig at avisa er en møteplass som skaper tilhørighet.

Det å jobbe i lokalavis er jeg godt kjent med fra min tidligere jobb som redaktør i Øy-Blikk gjennom 12 år. Jeg har også fått nyttig erfaring fra NRK, som redaksjonssjef for nyheter i NRK Møre og Romsdal i litt over tre år. Mediebransjen er både spennende og krevende.

Jeg vil bruke noe tid de nærmeste ukene på å sette meg inn i Svalbardposten sine strategier og tanker om framtiden, og legge en plan for hvordan vi skal videreutvikle avisen på flere plattformer. Utviklingen i mediebransjen går fort og det er viktig å følge med i timen.

Jeg håper å kunne bidra med noen nye tanker, et «jomfruelig blikk» på Svalbard og kanskje til og med se saker og tematikk fra litt andre vinkler. Sammen med styret og staben i Svalbard­posten skal jeg gjøre mitt aller beste for at dere får en best mulig avis, både på nett og papir de neste årene.

Men aller viktigst for Svalbardposten er engasjerte lesere som stiller krav og kommer med tips, innspill og ønsker om å hvordan avisen skal være. Det er leserne som er våre oppdragsgivere.

Jeg ser veldig fram til å bli enda bedre kjent med folket og samfunnet her på Svalbard.

Hilsen Hilde

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!