Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Dette har jeg sett fram til en stund

Redaktør Hilde Kristin Røsvik har inntatt sjefsstolen i Svalbardpostens lokaler. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Den nye Svalbardposten-redaktøren er på plass:

– Dette har jeg sett fram til en stund

Hilde Kristin Røsvik (52) gleder seg til å oppleve enda mer av Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Da er jeg endelig på plass i redaktørstolen i Svalbardposten. Dette har jeg virkelig sett fram til en stund. Flyttelasset med konteinere er kommet fram, og jeg regner med å finne meg til rette litt etter litt her i Longyearbyen.

Jeg har vært her et par ganger tidligere og ble fascinert av opplevelsene, plassen og dere som bor her. Nå får jeg sjansen til å oppleve enda mer av Svalbard, det gleder jeg meg veldig til. Jeg har lyst til å finne meg et kor, og lære å kjenne folket og samfunnet enda bedre de neste månedene.

Jeg tar over en veldrevet avis og ser fram til å jobbe sammen med en dyktig stab her i Svalbardposten. Lokalavisen er en viktig institusjon for hele samfunnet her og ikke minst et viktig talerør i Høy-arktis, også utover øyrikets grenser.

Viktige saker har stått på dagsorden i svalbardsamfunnet. Disse skal vi selvsagt følge tett videre. Det gjelder både oppbyggingen etter skredkatastrofen i desember, boligproblematikk, miljøpolitikk, satsing på nye arbeidsplasser og ny næringsaktivitet. Alt dette i balanse med den sårbare naturen, tradisjoner og alle andre hensyn. Svalbardmeldingen vil også være et viktig dokument i det videre arbeidet.

Engasjementet på leserbrevplass er stort og viktig. Svalbardposten skal være åpen for debatt og engasjement. I en lokalavis er det viktig at store og små blir både sett og hørt, at vi får belyst samfunnsmessig store og viktige saker, samtidig som vi også skal være lydhøre for de nære ting.

Lokalavisen skal både ha et kritisk søkelys på saker og binde samfunnet sammen. I et lite samfunn med stor inn og utflytting, er det ekstra viktig at avisa er en møteplass som skaper tilhørighet.

Det å jobbe i lokalavis er jeg godt kjent med fra min tidligere jobb som redaktør i Øy-Blikk gjennom 12 år. Jeg har også fått nyttig erfaring fra NRK, som redaksjonssjef for nyheter i NRK Møre og Romsdal i litt over tre år. Mediebransjen er både spennende og krevende.

Jeg vil bruke noe tid de nærmeste ukene på å sette meg inn i Svalbardposten sine strategier og tanker om framtiden, og legge en plan for hvordan vi skal videreutvikle avisen på flere plattformer. Utviklingen i mediebransjen går fort og det er viktig å følge med i timen.

Jeg håper å kunne bidra med noen nye tanker, et «jomfruelig blikk» på Svalbard og kanskje til og med se saker og tematikk fra litt andre vinkler. Sammen med styret og staben i Svalbard­posten skal jeg gjøre mitt aller beste for at dere får en best mulig avis, både på nett og papir de neste årene.

Men aller viktigst for Svalbardposten er engasjerte lesere som stiller krav og kommer med tips, innspill og ønsker om å hvordan avisen skal være. Det er leserne som er våre oppdragsgivere.

Jeg ser veldig fram til å bli enda bedre kjent med folket og samfunnet her på Svalbard.

Hilsen Hilde

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!