Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det nærmer seg en redaktør-avklaring

Hvem blir Svalbardpostens neste redaktør? Svaret kommer trolig snart. FOTO: Anders Fjellestad (illustrasjon)

Det nærmer seg en redaktør-avklaring

Styret i Svalbardposten har fått 15 søkere ned til to. En avgjørelse blir tatt en av de nærmeste dagene.

– Vi har to kandidater som det står mellom. Begge er veldig gode kandidater, men vi har ennå ikke helt landet på hvem av dem som vil få tilbudet om redaktørjobben, sier Svalbardpostens styreleder Jarle Berg-Oksfjellelv.

Da Svalbardposten snakket med ham onsdag, sa Berg-Oksfjellelv at styret håpet å få avgjort redaktørspørsmålet en av de nærmeste dagene.

Birger Amundsen takker for seg etter å ha sittet som redaktør og daglig leder i Svalbardposten siden januar 2005. Da søknadsfristen gikk ut 22. mai, hadde tre kvinner og tolv menn søkt om å bli Amundsens etterfølger. Tre av søkerne ble i sommer innkalt til intervju, men fremdeles har ikke styret bestemt seg.

– På grunn av ferieavvikling har dette tatt litt lengre tid, sier Berg-Oksfjellelv.

Det er styret som tilsetter den nye redaktøren og daglige lederen. I tillegg til Berg-Oksfjellelv, består styret av Gustav Halsvik, Turid Telebond og Birger Amundsen.

Siste nytt i Nyheter

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!