Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det nærmer seg en redaktør-avklaring

Hvem blir Svalbardpostens neste redaktør? Svaret kommer trolig snart. FOTO: Anders Fjellestad (illustrasjon)

Det nærmer seg en redaktør-avklaring

Styret i Svalbardposten har fått 15 søkere ned til to. En avgjørelse blir tatt en av de nærmeste dagene.

Tekst:

Publisert:

– Vi har to kandidater som det står mellom. Begge er veldig gode kandidater, men vi har ennå ikke helt landet på hvem av dem som vil få tilbudet om redaktørjobben, sier Svalbardpostens styreleder Jarle Berg-Oksfjellelv.

Da Svalbardposten snakket med ham onsdag, sa Berg-Oksfjellelv at styret håpet å få avgjort redaktørspørsmålet en av de nærmeste dagene.

Birger Amundsen takker for seg etter å ha sittet som redaktør og daglig leder i Svalbardposten siden januar 2005. Da søknadsfristen gikk ut 22. mai, hadde tre kvinner og tolv menn søkt om å bli Amundsens etterfølger. Tre av søkerne ble i sommer innkalt til intervju, men fremdeles har ikke styret bestemt seg.

– På grunn av ferieavvikling har dette tatt litt lengre tid, sier Berg-Oksfjellelv.

Det er styret som tilsetter den nye redaktøren og daglige lederen. I tillegg til Berg-Oksfjellelv, består styret av Gustav Halsvik, Turid Telebond og Birger Amundsen.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!