Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det magiske tallet er tre (3)

Igjen må de som kjøper årskort for treningsrom og svømmehall tåle en prisøkning. Å holde årskort har økt med 28 prosent de siste fire årene. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Det magiske tallet er tre (3)

Med noen få unntak blir gebyrer og fakturasatser økt med tre prosent neste år.

Tekst:

Publisert:

Administrasjonsutvalget (AU) gjorde tirsdag det siste arbeidet med budsjett for neste år. Budsjettet legges ut til høring mandag, og skal opp til politisk behandling i lokalsltyret 13. desember.

Gebyr- og fakturasatsene for neste år ble gjennomgått i møtet, og innbyggerne kan vente seg et påslag på regningene til Longyearbyen lokalstyre på tre prosent neste år, dersom forslaget til AU blir vedtatt.

Dyrere barnehage

For en hel barnehageplass vil prisen øke med 125 kroner, fra 2.655 kroner per måned i år til 2.730 kroner neste år. Dette er en økning på 2,8 prosent.

Den samme prosentvise økningen gjøres på skolefritidsordningen (SFO). En hel plass koster i år 1.800 kroner, og til neste år øker denne til 1.850 kroner.

Rådyr strøm

Et raskt søk på internett forteller at dagens strømpris på fastlandet, hvis man bor i Trondheim, er på 48 øre per kilowattime. I Longyearbyen kan befolkningen i 2017 vente seg en strømpris som ligger 365 prosent høyere enn dette. I forslaget til gebyr- og fakturasatser har AU lagt opp til at strømprisen skal økes fra dagens 1,70 kroner per kilowattime til 1,75 kroner. Økningen er på tre prosent, og grunnavgiften øker også med samme sats, fra 2.020 kroner til 2.081 kroner.

Fjernvarmeprisen blir i forslaget ikke økt til neste år.

Dyrere kort

Tilbudene i Svalbardhallen er et kjært tilskudd i samfunnet. Til neste år må de som kjøper årskort til basseng og treningsrom betale mer, mens enkeltbillettene ikke øker i pris.

Et årskort i svømmehallen for voksen vil til neste år koste 1.910 kroner. Dette er en økning på 3,2 prosent fra i år. Prisen på årskort i svømmehallen har for øvrig økt med 420 kroner, eller 28 prosent, på tre år. Kortprisen for barn og unge holdes uendret.

Også på treningsrommet får kortkjøperne den hardeste smellen, med nøyaktig samme prisøkning som i svømmehallen. Enkeltbilletter holdes uendret for treningsrommet.

Øvrige aktiviteter i tilknytning til Svalbardhallen øker med om lag tre prosent til neste år.

Det er noen få unntak fra treprosentsregelen i forslaget. Den som har mest å si for lokalstyret er økningen i anløpsavgift og kaivederlag på 5-8 prosent. Det betyr at cruisebåtene sommerstid, som allerede betaler hundretusener per besøk, må betale betydelig mer.

Siste nytt i Nyheter

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

 
– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!