Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det flommer over

Veien inn til Endalen er oversvømt med flomvann. FOTO: Christopher Engås

Det flommer over

Veien inn til Endalen er ødelagt av store vannmasser.

Tekst:

Publisert:

Det kom uvanlig mye nedbør natt til mandag. Dette har infrastrukturen rundt Longyearbyen fått merke. Veien inn til Endalen er gravd ut på tre plasser, og det renner vann over veien alle stedene. Vannet renner inn i Isdammen, som er tappet ned fordi det jobbes med et nytt overløp.

– Veien inn til Endalen er Store Norske sitt ansvar. De har vært på befaring, sier driftsingeniør i Longyearbyen lokalstyre LL), Einar Olsen.

– Betyr det noe for drikkevannet at det renner vann inn i magasinet?

– Nei. Når vi har mye nedbør, er det vanskeligere å rense vannet. Ellers går det greit, sier Olsen.

Mandag formiddag ble Perleporten, gangbrua som går over elva i Vannledningsdalen, stengt. LNS Spitsbergen jobber med å sikre gangbrua. Vannmassene har gravd så mye ut rundt fundamentene at LL fant det sikrest å sette i verk tiltak.

Se bildet større

Veien inn til Endalen trenger reparasjon før den kan brukes igjen. Det er Store Norske som har vedlikeholdsansvaret for veien. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Perleporten er stengt inntil videre. Det jobbes med å forebygge at fundamentene skal bli gravd ut. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!