Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det ER størrelsen som teller

Natt til onsdag denne uken ble den «puslete» julegrana byttet ut med ei ny. Den siste er definitivt mer omfangsrik enn sin forgjenger. FOTO: Christopher Engås/Christian Nicolai Bjørke

Det ER størrelsen som teller

Longyearbyens puslete juletre er byttet ut.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.12.2013 kl 08:38

Det ble enda mer nasjonal oppmerksomhet rundt den stusselige julegrana i Longyearbyen etter Svalbardpostens oppslag om den i forrige uke. Da Jens Johan Hjort og Øyvind Hilmarsen, henholdsvis ordfører og byrådsleder i Tromsø, bestemte seg for å sende ei ny julegran, tok også VG tak i saken.

– Skulle klart oss

At lokalstyreleder Christin Kristoffersen var «høy på pæra» og klarte å dra morsomme partipolitiske paralleller til den sparsommelige grana fra Høyre-styrte Tromsø, bidro nok ikke til å stagge besluttsomheten til høyrepolitikerne. I ettertid kan det virke som Kristoffersen angret – i alle fall litt.

– Vi skulle nok klart oss fint med det lille juletreet vi hadde. Men når Tromsø nå har sendt ei ny gran, skal vi selvfølgelig sette den opp, kommenterte hun etterpå.

Var uansett på vei

Det verken Christin Kristoffersen, Øyvind Hilmarsen, Jens Johan Hjort eller Svalbardposten visste var at nygrana som nå er reist i Longyearbyen, var hugget allerede på tirsdag, på ordre fra Bydrift-sjef Jørn Myrlund.

– He he. Vi bestilte nytt som vi skulle sette opp på natta. Det skulle være en overraskelse. Men da vi åpnet Svalbardposten fredag morgen innså vi at overraskelsen var ødelagt. Men det er greit at Hilmarsen og Hjort får æren for det, sier Myrlund.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!