Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det ER størrelsen som teller

Natt til onsdag denne uken ble den «puslete» julegrana byttet ut med ei ny. Den siste er definitivt mer omfangsrik enn sin forgjenger. FOTO: Christopher Engås/Christian Nicolai Bjørke

Det ER størrelsen som teller

Longyearbyens puslete juletre er byttet ut.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.12.2013 kl 08:38

Det ble enda mer nasjonal oppmerksomhet rundt den stusselige julegrana i Longyearbyen etter Svalbardpostens oppslag om den i forrige uke. Da Jens Johan Hjort og Øyvind Hilmarsen, henholdsvis ordfører og byrådsleder i Tromsø, bestemte seg for å sende ei ny julegran, tok også VG tak i saken.

– Skulle klart oss

At lokalstyreleder Christin Kristoffersen var «høy på pæra» og klarte å dra morsomme partipolitiske paralleller til den sparsommelige grana fra Høyre-styrte Tromsø, bidro nok ikke til å stagge besluttsomheten til høyrepolitikerne. I ettertid kan det virke som Kristoffersen angret – i alle fall litt.

– Vi skulle nok klart oss fint med det lille juletreet vi hadde. Men når Tromsø nå har sendt ei ny gran, skal vi selvfølgelig sette den opp, kommenterte hun etterpå.

Var uansett på vei

Det verken Christin Kristoffersen, Øyvind Hilmarsen, Jens Johan Hjort eller Svalbardposten visste var at nygrana som nå er reist i Longyearbyen, var hugget allerede på tirsdag, på ordre fra Bydrift-sjef Jørn Myrlund.

– He he. Vi bestilte nytt som vi skulle sette opp på natta. Det skulle være en overraskelse. Men da vi åpnet Svalbardposten fredag morgen innså vi at overraskelsen var ødelagt. Men det er greit at Hilmarsen og Hjort får æren for det, sier Myrlund.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!