Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det ER størrelsen som teller

Natt til onsdag denne uken ble den «puslete» julegrana byttet ut med ei ny. Den siste er definitivt mer omfangsrik enn sin forgjenger. FOTO: Christopher Engås/Christian Nicolai Bjørke

Det ER størrelsen som teller

Longyearbyens puslete juletre er byttet ut.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.12.2013 kl 08:38

Det ble enda mer nasjonal oppmerksomhet rundt den stusselige julegrana i Longyearbyen etter Svalbardpostens oppslag om den i forrige uke. Da Jens Johan Hjort og Øyvind Hilmarsen, henholdsvis ordfører og byrådsleder i Tromsø, bestemte seg for å sende ei ny julegran, tok også VG tak i saken.

– Skulle klart oss

At lokalstyreleder Christin Kristoffersen var «høy på pæra» og klarte å dra morsomme partipolitiske paralleller til den sparsommelige grana fra Høyre-styrte Tromsø, bidro nok ikke til å stagge besluttsomheten til høyrepolitikerne. I ettertid kan det virke som Kristoffersen angret – i alle fall litt.

– Vi skulle nok klart oss fint med det lille juletreet vi hadde. Men når Tromsø nå har sendt ei ny gran, skal vi selvfølgelig sette den opp, kommenterte hun etterpå.

Var uansett på vei

Det verken Christin Kristoffersen, Øyvind Hilmarsen, Jens Johan Hjort eller Svalbardposten visste var at nygrana som nå er reist i Longyearbyen, var hugget allerede på tirsdag, på ordre fra Bydrift-sjef Jørn Myrlund.

– He he. Vi bestilte nytt som vi skulle sette opp på natta. Det skulle være en overraskelse. Men da vi åpnet Svalbardposten fredag morgen innså vi at overraskelsen var ødelagt. Men det er greit at Hilmarsen og Hjort får æren for det, sier Myrlund.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!