Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det ER størrelsen som teller

Natt til onsdag denne uken ble den «puslete» julegrana byttet ut med ei ny. Den siste er definitivt mer omfangsrik enn sin forgjenger. FOTO: Christopher Engås/Christian Nicolai Bjørke

Det ER størrelsen som teller

Longyearbyens puslete juletre er byttet ut.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.12.2013 kl 08:38

Det ble enda mer nasjonal oppmerksomhet rundt den stusselige julegrana i Longyearbyen etter Svalbardpostens oppslag om den i forrige uke. Da Jens Johan Hjort og Øyvind Hilmarsen, henholdsvis ordfører og byrådsleder i Tromsø, bestemte seg for å sende ei ny julegran, tok også VG tak i saken.

– Skulle klart oss

At lokalstyreleder Christin Kristoffersen var «høy på pæra» og klarte å dra morsomme partipolitiske paralleller til den sparsommelige grana fra Høyre-styrte Tromsø, bidro nok ikke til å stagge besluttsomheten til høyrepolitikerne. I ettertid kan det virke som Kristoffersen angret – i alle fall litt.

– Vi skulle nok klart oss fint med det lille juletreet vi hadde. Men når Tromsø nå har sendt ei ny gran, skal vi selvfølgelig sette den opp, kommenterte hun etterpå.

Var uansett på vei

Det verken Christin Kristoffersen, Øyvind Hilmarsen, Jens Johan Hjort eller Svalbardposten visste var at nygrana som nå er reist i Longyearbyen, var hugget allerede på tirsdag, på ordre fra Bydrift-sjef Jørn Myrlund.

– He he. Vi bestilte nytt som vi skulle sette opp på natta. Det skulle være en overraskelse. Men da vi åpnet Svalbardposten fredag morgen innså vi at overraskelsen var ødelagt. Men det er greit at Hilmarsen og Hjort får æren for det, sier Myrlund.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!