Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Det er ikke hver dag at Store Norske åpner ny strosse

Terje Carlsen (t.v), prosjektleder og tidligere kommunikasjonsdirektør i Store Norske, fortalte litt om ideen bak den nye besøksstrossa. Lokalstyreleder Arild Olsen var også med på markeringen. FOTO: Hilde Røsvik

– Det er ikke hver dag at Store Norske åpner ny strosse

I dag ble det åpnet en ny besøksstrosse i Gruve 3- museeet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.06.2016 kl 14:40

Det var med et smil om munnen at Terje Carlsen, tidligere prosjektleder og kommunikasjonsdirektør i Store Norske presenterte den nye besøksstrossa i Gruve 3-museet. Besøksstrosssa er bygget i sterk betong og skal gi en realistisk opplevelse for besøkende. Det er lagt opp til at man kan krype gjennom den 28 meter lange strossa med lys og autentiske lydeffekter.

Håvar Fjerdingøy, i Store Norske boliger, fortalte litt om bakgrunnen for prosjektet og rettet en spesiell takk til Svalbards miljøvernfond for at prosjektet var mulig å gjennomføre.

Representanter fra reiselivsnæringa var også til stede på åpningen i dag. De var begeistret for det de så.

– Vi synes dette er kjempeartig. Dette vil øke kvaliteten på produktet enda mer. Vi ser fram til å bruke den nye strossa. Jeg er kjempeglad for at de har fått til dette, sier Renate Pedersen i Basecamp Spitsbergen.

Les mer i morgendagens papirutgave.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!