Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det bruser i fjær

Vi lar oss selvsagt ikke affisere av snøen som fortsatt ligger tung rundt om i terrenget, at det føyk noen ferske snøfiller forbi her forleden, at flokker av turister igjen er på vandring midt i kjørebanen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Vi bare trekker på skuldrene, og humrer godmodig. Tenk for et liv vi lever, vi heldige utvalgte. Alt er så nært, så direkte, så rått og så vakkert. Det er nok det vi kaller sommer.
Ukens Svalbardposten er viet våre fjærkledde venner, fuglene. Om du ikke alt har tatt deg en spasertur til hundegården for å se på ærfuglene, bør du gjøre det innen e-kallene har gått trøtt av å passe på ho-ene og samlet seg utenfor rekkevidde ute på havet i store flokker. Tiltaket fra Svalbard Villmarkssenter og den feltbiologiske foreningen i byen er positivt både for fastboende og turister. Folk som durer ut og inn Adventdalen er klar over fuglelivet, og at det ikke bare er turistene som har en tendens til å samle seg midt i kjørebanen.

Penger vi alle har bidratt med til Svalbards Miljøvernfond er godt anvendt. Måtte flere slike tiltak vinne fram ved neste tildelingsrunde. Hva med å legge mer til rette langs veien utover til Bjørndalen? Hva med krykkjene ved Vestpynten og alkekongene i ura nærmere Bjørndalen? Å sitte og betrakte de travle alkefuglene er god medisin mot det aller meste.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!