Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det bruser i fjær

Vi lar oss selvsagt ikke affisere av snøen som fortsatt ligger tung rundt om i terrenget, at det føyk noen ferske snøfiller forbi her forleden, at flokker av turister igjen er på vandring midt i kjørebanen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Vi bare trekker på skuldrene, og humrer godmodig. Tenk for et liv vi lever, vi heldige utvalgte. Alt er så nært, så direkte, så rått og så vakkert. Det er nok det vi kaller sommer.
Ukens Svalbardposten er viet våre fjærkledde venner, fuglene. Om du ikke alt har tatt deg en spasertur til hundegården for å se på ærfuglene, bør du gjøre det innen e-kallene har gått trøtt av å passe på ho-ene og samlet seg utenfor rekkevidde ute på havet i store flokker. Tiltaket fra Svalbard Villmarkssenter og den feltbiologiske foreningen i byen er positivt både for fastboende og turister. Folk som durer ut og inn Adventdalen er klar over fuglelivet, og at det ikke bare er turistene som har en tendens til å samle seg midt i kjørebanen.

Penger vi alle har bidratt med til Svalbards Miljøvernfond er godt anvendt. Måtte flere slike tiltak vinne fram ved neste tildelingsrunde. Hva med å legge mer til rette langs veien utover til Bjørndalen? Hva med krykkjene ved Vestpynten og alkekongene i ura nærmere Bjørndalen? Å sitte og betrakte de travle alkefuglene er god medisin mot det aller meste.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!