Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det bruser i fjær

Vi lar oss selvsagt ikke affisere av snøen som fortsatt ligger tung rundt om i terrenget, at det føyk noen ferske snøfiller forbi her forleden, at flokker av turister igjen er på vandring midt i kjørebanen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Vi bare trekker på skuldrene, og humrer godmodig. Tenk for et liv vi lever, vi heldige utvalgte. Alt er så nært, så direkte, så rått og så vakkert. Det er nok det vi kaller sommer.
Ukens Svalbardposten er viet våre fjærkledde venner, fuglene. Om du ikke alt har tatt deg en spasertur til hundegården for å se på ærfuglene, bør du gjøre det innen e-kallene har gått trøtt av å passe på ho-ene og samlet seg utenfor rekkevidde ute på havet i store flokker. Tiltaket fra Svalbard Villmarkssenter og den feltbiologiske foreningen i byen er positivt både for fastboende og turister. Folk som durer ut og inn Adventdalen er klar over fuglelivet, og at det ikke bare er turistene som har en tendens til å samle seg midt i kjørebanen.

Penger vi alle har bidratt med til Svalbards Miljøvernfond er godt anvendt. Måtte flere slike tiltak vinne fram ved neste tildelingsrunde. Hva med å legge mer til rette langs veien utover til Bjørndalen? Hva med krykkjene ved Vestpynten og alkekongene i ura nærmere Bjørndalen? Å sitte og betrakte de travle alkefuglene er god medisin mot det aller meste.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!