Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det bruser i fjær

Vi lar oss selvsagt ikke affisere av snøen som fortsatt ligger tung rundt om i terrenget, at det føyk noen ferske snøfiller forbi her forleden, at flokker av turister igjen er på vandring midt i kjørebanen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Vi bare trekker på skuldrene, og humrer godmodig. Tenk for et liv vi lever, vi heldige utvalgte. Alt er så nært, så direkte, så rått og så vakkert. Det er nok det vi kaller sommer.
Ukens Svalbardposten er viet våre fjærkledde venner, fuglene. Om du ikke alt har tatt deg en spasertur til hundegården for å se på ærfuglene, bør du gjøre det innen e-kallene har gått trøtt av å passe på ho-ene og samlet seg utenfor rekkevidde ute på havet i store flokker. Tiltaket fra Svalbard Villmarkssenter og den feltbiologiske foreningen i byen er positivt både for fastboende og turister. Folk som durer ut og inn Adventdalen er klar over fuglelivet, og at det ikke bare er turistene som har en tendens til å samle seg midt i kjørebanen.

Penger vi alle har bidratt med til Svalbards Miljøvernfond er godt anvendt. Måtte flere slike tiltak vinne fram ved neste tildelingsrunde. Hva med å legge mer til rette langs veien utover til Bjørndalen? Hva med krykkjene ved Vestpynten og alkekongene i ura nærmere Bjørndalen? Å sitte og betrakte de travle alkefuglene er god medisin mot det aller meste.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!