Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det blir ingen streik

LO og NHO kom natt til onsdag til enighet i lønnsforhandlingene. Dermed blir ingen i Store Norske tatt ut i streik.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg er veldig fornøyd med at det ikke ble streik og for at de kom i mål på AFP og lavtlønnstillegget, sier Anita Johansen, som er leder for avdeling 142, som dekker alle LO-organiserte på Svalbard.
Avdelingen ligger under Norsk Arbeidsmannsforbund og har blant andre Gruveklubben under seg. Gruveklubben var blant de som var tatt ut i streik.
– Heldigvis slapp vi det. Vi har forberedt oss som om vi skulle gå ut i streik, og det er veldig bra at vi slipper, sier Johansen.

En time før fristen
Fredag gikk det ut streikevarsel til 37.426 LO-medlemmer og 3.500 YS-medlemmer i Norge, dersom partene ikke skulle bli enige. Fristen var satt til klokken 06 onsdag morgen. En time før den gikk ut var partene blitt enige.
– Vi er meget godt fornøyd. Det gjelder både løsningen for AFP, på kort og lang sikt, og lønnstilleggene, sa LO-leder Roar Flåthen på en pressekonferanse i 05-tiden onsdag morgen.

Seier til LO
Riksmeklingsmann Svein Longva har gjennom hele natten forhandlet på overtid med partene i arbeidslivet om en løsning både på AFP-striden og det ordinære lønnsoppgjøret. På pressekonferansen ble LO presentert som den store vinneren. Ett av de viktigste punktene er at Stortingets forslag til ny AFP-ordning foreslås endret slik at den skal gi bedre betingelser for arbeidstakere mellom 62 og 67 år. En annen viktig seier for LO var at de fikk forhandlet frem en lønnsøkning på 5,6 prosent og et ekstra lavlønnstillegg på tre kroner.

Les også:
Streikevarsel for ansatte i Store Norske

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!