Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det blir ingen streik

LO og NHO kom natt til onsdag til enighet i lønnsforhandlingene. Dermed blir ingen i Store Norske tatt ut i streik.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg er veldig fornøyd med at det ikke ble streik og for at de kom i mål på AFP og lavtlønnstillegget, sier Anita Johansen, som er leder for avdeling 142, som dekker alle LO-organiserte på Svalbard.
Avdelingen ligger under Norsk Arbeidsmannsforbund og har blant andre Gruveklubben under seg. Gruveklubben var blant de som var tatt ut i streik.
– Heldigvis slapp vi det. Vi har forberedt oss som om vi skulle gå ut i streik, og det er veldig bra at vi slipper, sier Johansen.

En time før fristen
Fredag gikk det ut streikevarsel til 37.426 LO-medlemmer og 3.500 YS-medlemmer i Norge, dersom partene ikke skulle bli enige. Fristen var satt til klokken 06 onsdag morgen. En time før den gikk ut var partene blitt enige.
– Vi er meget godt fornøyd. Det gjelder både løsningen for AFP, på kort og lang sikt, og lønnstilleggene, sa LO-leder Roar Flåthen på en pressekonferanse i 05-tiden onsdag morgen.

Seier til LO
Riksmeklingsmann Svein Longva har gjennom hele natten forhandlet på overtid med partene i arbeidslivet om en løsning både på AFP-striden og det ordinære lønnsoppgjøret. På pressekonferansen ble LO presentert som den store vinneren. Ett av de viktigste punktene er at Stortingets forslag til ny AFP-ordning foreslås endret slik at den skal gi bedre betingelser for arbeidstakere mellom 62 og 67 år. En annen viktig seier for LO var at de fikk forhandlet frem en lønnsøkning på 5,6 prosent og et ekstra lavlønnstillegg på tre kroner.

Les også:
Streikevarsel for ansatte i Store Norske

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!