Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det blir ingen streik

LO og NHO kom natt til onsdag til enighet i lønnsforhandlingene. Dermed blir ingen i Store Norske tatt ut i streik.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg er veldig fornøyd med at det ikke ble streik og for at de kom i mål på AFP og lavtlønnstillegget, sier Anita Johansen, som er leder for avdeling 142, som dekker alle LO-organiserte på Svalbard.
Avdelingen ligger under Norsk Arbeidsmannsforbund og har blant andre Gruveklubben under seg. Gruveklubben var blant de som var tatt ut i streik.
– Heldigvis slapp vi det. Vi har forberedt oss som om vi skulle gå ut i streik, og det er veldig bra at vi slipper, sier Johansen.

En time før fristen
Fredag gikk det ut streikevarsel til 37.426 LO-medlemmer og 3.500 YS-medlemmer i Norge, dersom partene ikke skulle bli enige. Fristen var satt til klokken 06 onsdag morgen. En time før den gikk ut var partene blitt enige.
– Vi er meget godt fornøyd. Det gjelder både løsningen for AFP, på kort og lang sikt, og lønnstilleggene, sa LO-leder Roar Flåthen på en pressekonferanse i 05-tiden onsdag morgen.

Seier til LO
Riksmeklingsmann Svein Longva har gjennom hele natten forhandlet på overtid med partene i arbeidslivet om en løsning både på AFP-striden og det ordinære lønnsoppgjøret. På pressekonferansen ble LO presentert som den store vinneren. Ett av de viktigste punktene er at Stortingets forslag til ny AFP-ordning foreslås endret slik at den skal gi bedre betingelser for arbeidstakere mellom 62 og 67 år. En annen viktig seier for LO var at de fikk forhandlet frem en lønnsøkning på 5,6 prosent og et ekstra lavlønnstillegg på tre kroner.

Les også:
Streikevarsel for ansatte i Store Norske

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!