Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Det blir ikke kaldt, for vi lukker teltdøra

De tre venninnene satt fredelig og spiste kjeks, mens praten gikk livlig om den forestående natten i naturen. Sara Ormseth (4, f.v.), Vendel Johanne Grindland Reksten (3) og Lærke Tinasdatter Johansen (3). FOTO: Christopher Engås

– Det blir ikke kaldt, for vi lukker teltdøra

4-åringen Sara Ormseth var sikker i sin sak før hun overnattet i telt i Bjørndalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.09.2016 kl 08:19

Sammen med venninnene Vendel Johanne Grindland Reksten (3) og Lærke Tinasdatter Johansen (3) nøt Sara en rast og en hyggelig passiar foran ett av teltene i Bjørndalen lørdag ettermiddag. Ingen av de unge damene virket det minste skeptisk til å tilbringe ei natt ute i det fri.

– Det blir gøy å sove ute. Det blir ikke kaldt, for vi lukker teltdøra. Og så har jeg en rød og svart sovepose som er veldig varm, proklamerte Sara til samtykkende nikk fra sine venninner.

Sopptema

Med på Aktiv i frilufts arrangement «Natt i naturen» denne gang var leder i Norges sopp- og nyttevekstforbund Reidun Braathen og soppkontrollør Even Woldstad Hanssen. Tidligere på dagen hadde de stand på torget i byen, hvor folk kunne sjekke om soppen de hadde plukket var brukanes matsopp.

– Jeg har plukket en del sopp som så gode ut, og ville høre om hvordan de er, sa Azusa Obo og viste fram et knytte med fin hvit sopp. Soppkontrollørene bekreftet at fangsten var fin matsopp.

Selv hadde Braathen og Woldstad Hanssen vært på soppjakt tidligere på dagen.

– Det er masse fin og spennende matsopp på Svalbard. De tåler litt kulde, så det er ennå tid til å plukke, fortalte Braathen og pekte på en stor kurv foran seg.

– Dette er fjellridderhatt, som vi også kaller Svalbards gourmetsopp, sa hun.

50 i telt

I teltleiren i Bjørndalen litt senere på dagen var stemningen stigende da Svalbardposten var innom. Ungene skrålte og sprang rundt, mens de voksne strevde med teltstenger, plugger og ikke minst grillmaten. Da teltleiren var komplett, anslår prosjektleder for Aktiv i friluft, Silje M. Hagen, at nærmere 50 store og små hadde tatt turen ut.

– Oppslutningen er det ingen ting å si på. Vi har 15-20 telt og om lag 50 som tilbringer natten ute, og det er vi veldig fornøyd med, sa hun.

To som så fram til natten ute var Ane Løvberg og Vilde Setten Breivik.

– Det er kjempekoselig inne i teltet, og varmt i soveposene. Dessuten har vi det så koselig med alle de andre før vi legger oss, fortalte jentene som prøvde soveposene til ære for lokalavisen.

Nøkkelord

Se bildet større

Til slutt sto det 15-20 telt i Bjørndalen, og om lag 50 personer tilbragte natten utendørs. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Niåringene Ane Løvberg (t.v.) og Vilde Setten Breivik hadde det lunt og godt i soveposene sine. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Mamma Jannicke Høyem lager mat mens pappa Torbjørn Pedersen har selskap på fanget av Frøya (2) og Eik (3). FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Azusa Obo fra Sushi Kita får sjekket soppen sin av Reidun Braathen i Norges sopp-og nyttevekstforbund. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Sunniva Eide nyter ei grillpølse på campen. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Jardar N. Skogseth (f.v.), Amund Birkeland, Jørund Bjørndal, Olve N. Skogseth, Idar Bjørndal, Sigurd V. Slettnes, Knut B. Eidesen og Mali A. Husby. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Sigurd V. Slettnes og Mali A. Husby var først ute i quiz-løypa, der spørsmålene handlet om sopp og nyttevekster. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!