Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Den store cruisedagen

Det var mer enn nok turister i byen på fredag. Dette førte gjerne til problemer for de som ville bruke veiene til å kjøre på FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Den store cruisedagen

Forrige fredag ble den travleste cruisedagen i året i Longyearbyen. Hele 6,029 cruisegjester var innom, i fire ulike skip.

I en periode sist fredag ble nok byens befolkning femdoblet. Cruisesesongen har dermed nådd sitt desiderte høydepunkt for i år, og ser ut til å gå mot en rask nedgang.

Denne mandagen markerte avslutningen på en firedagers periode med langt over 12.000 besøkende i byen – bare fra cruisebåter. Nå er sesongen over for de største båtene. Cruiseskipet «Mein Schiff», som var til kai i Longyearbyen mandag, var det siste virkelig store skipet på besøk i år, med sine 2,681 gjester. Det var også det siste skipet som var over 250 meter langt.

Skulle vært bedre fordelt

– Det er klart at vi gjerne skulle hatt lengre sesong, men vi ville også sett at skipene var mer fordelt over tid, forteller Rikhart Olsen Ingerø i Longyearbyen Havn. Han forteller at alt har gått supert i helga, men at en bedre fordeling av turistene nok ville gjort ting lettere både for reiselivsnæringen her i byen og for turistene selv.

– På fredag var det nok ikke mer å tilby, vil jeg tro. Turistene får jo mindre å gjøre hvis det er flere av dem, sier Ingerø.

– Fra nå av blir det mest ekspedisjonscruise, altså langt mindre båter som starter og ender i Longyearbyen, forteller Ingerø.

Økt beredskap på båtene

I forbindelse med at Bykaia hadde økt beredskap denne dagen måtte også skipene som lå til kai øke sikkerhetsnivået tilsvarende. I Longyearbyen lå både «Ocean Nova», «Magnifica», «Aidacara» og «Deutschland». Totalt antall passasjerer på disse skipene var 4,352. Inkludert crewmedlemmer var det 6,029 mennesker på besøk den dagen.

Nøkkelord

Se bildet større

Redaksjonen var på nippet til å rykke ut da vi fikk tips om at det var isbjørn på Bykaia. Heldigvis skjønte vi fort hva slags isbjørn det dreide seg om. Denne isbjørnen kom med skipet «Aidacara» og var svært lite farlig. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Se bildet større

Det var nok av folk og fotoentusiaster i byen forrige fredag. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!