Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Den siste hundekjeksen

Eigil Movik og Denis Sjtsjerba med det som kan være den siste hundekjeksen i Barentsburg. FOTO: Tone Hertzberg, Sysselmannen

Den siste hundekjeksen

Hundekjeksplanten som Eigil Movik fra Sysselmannen og Denis Sjtsjerba fra Trust Arktikugol kan være det siste eksemplaret i Barentsburg.

Tekst:

Publisert:

Nylig ble det gjennomført en ny aksjon mot ugresset, som er uønsket på Svalbard, og resultatet var oppløftende; bare to planter ble funnet.

Under den første aksjonen i 2013 ble det samlet opp nesten to kubikkmeter hundekjeks bak det gamle fjøset i bosetningen. Frøene har sannsynligvis «haiket» hit, og det kunne fått alvorlige følger om ugresset hadde fått spre seg.

– Hundekjeks sprer seg lett og kan fortrenge lokale arter og dermed skape endringer i økosystemer. Mengden hundekjeks i Barentsburg har gått kraftig ned på to år. Dette viser at aksjonen er vellykket, men vi vil fortsatt følge med på utviklingen, sier miljøvernsjef Guri Tveito til Sysselmannens egne nettsider.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!