Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Den siste hundekjeksen

Eigil Movik og Denis Sjtsjerba med det som kan være den siste hundekjeksen i Barentsburg. FOTO: Tone Hertzberg, Sysselmannen

Den siste hundekjeksen

Hundekjeksplanten som Eigil Movik fra Sysselmannen og Denis Sjtsjerba fra Trust Arktikugol kan være det siste eksemplaret i Barentsburg.

Nylig ble det gjennomført en ny aksjon mot ugresset, som er uønsket på Svalbard, og resultatet var oppløftende; bare to planter ble funnet.

Under den første aksjonen i 2013 ble det samlet opp nesten to kubikkmeter hundekjeks bak det gamle fjøset i bosetningen. Frøene har sannsynligvis «haiket» hit, og det kunne fått alvorlige følger om ugresset hadde fått spre seg.

– Hundekjeks sprer seg lett og kan fortrenge lokale arter og dermed skape endringer i økosystemer. Mengden hundekjeks i Barentsburg har gått kraftig ned på to år. Dette viser at aksjonen er vellykket, men vi vil fortsatt følge med på utviklingen, sier miljøvernsjef Guri Tveito til Sysselmannens egne nettsider.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!