Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Den siste hundekjeksen

Eigil Movik og Denis Sjtsjerba med det som kan være den siste hundekjeksen i Barentsburg. FOTO: Tone Hertzberg, Sysselmannen

Den siste hundekjeksen

Hundekjeksplanten som Eigil Movik fra Sysselmannen og Denis Sjtsjerba fra Trust Arktikugol kan være det siste eksemplaret i Barentsburg.

Nylig ble det gjennomført en ny aksjon mot ugresset, som er uønsket på Svalbard, og resultatet var oppløftende; bare to planter ble funnet.

Under den første aksjonen i 2013 ble det samlet opp nesten to kubikkmeter hundekjeks bak det gamle fjøset i bosetningen. Frøene har sannsynligvis «haiket» hit, og det kunne fått alvorlige følger om ugresset hadde fått spre seg.

– Hundekjeks sprer seg lett og kan fortrenge lokale arter og dermed skape endringer i økosystemer. Mengden hundekjeks i Barentsburg har gått kraftig ned på to år. Dette viser at aksjonen er vellykket, men vi vil fortsatt følge med på utviklingen, sier miljøvernsjef Guri Tveito til Sysselmannens egne nettsider.

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!