Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Den siste hundekjeksen

Eigil Movik og Denis Sjtsjerba med det som kan være den siste hundekjeksen i Barentsburg. FOTO: Tone Hertzberg, Sysselmannen

Den siste hundekjeksen

Hundekjeksplanten som Eigil Movik fra Sysselmannen og Denis Sjtsjerba fra Trust Arktikugol kan være det siste eksemplaret i Barentsburg.

Tekst:

Publisert:

Nylig ble det gjennomført en ny aksjon mot ugresset, som er uønsket på Svalbard, og resultatet var oppløftende; bare to planter ble funnet.

Under den første aksjonen i 2013 ble det samlet opp nesten to kubikkmeter hundekjeks bak det gamle fjøset i bosetningen. Frøene har sannsynligvis «haiket» hit, og det kunne fått alvorlige følger om ugresset hadde fått spre seg.

– Hundekjeks sprer seg lett og kan fortrenge lokale arter og dermed skape endringer i økosystemer. Mengden hundekjeks i Barentsburg har gått kraftig ned på to år. Dette viser at aksjonen er vellykket, men vi vil fortsatt følge med på utviklingen, sier miljøvernsjef Guri Tveito til Sysselmannens egne nettsider.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!