Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Delvis seier for Store Norske

Dom i erstatningssaken etter den voldsomme brannen i Svea Nord-gruva har falt. FOTO: Birger Amundsen

Delvis seier for Store Norske

Dom i forsikringssaken etter brannen i Svea Nord sommeren 2005 er avsagt i Nord-Troms tingrett. Erstatningsbeløpet er satt til 589 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Les dommen her

Kravet fra Store Norske var på rundt 790 millioner kroner, mens forsikringsgiverne ikke var villig til å strekke seg lenger enn til å utbetale 258 millioner kroner.
– Det viser at det var riktig av oss å gå til søksmål, sier administrerende direktør i Store Norske, Robert Hermansen.

Ikke klanderverdig
Han mener det er to ting i dommen det er spesielt verdt å merke seg.
– Det ene er at Store Norske fikk gjennomslag når det gjaldt størrelsen på tapt produksjon, som var grunnlaget for driftstapet, sier han.
Det andre er at forsikringsgiverne krevde en avkorting av beløpet på grunn av brudd på sikkerhetsbestemmelsene i gruva i forbindelse med sveisearbeidet, og som førte til brannen.
– Dette avslår retten fullstendig. Det var ikke klanderverdige forhold hos ansatte eller innleide i Store Norske som førte til brannen, sier Hermansen.

Stort sprik
Store Norske har imidlertid ikke fått fram sitt syn på i hvilken grad omkostningene med å berge utstyret og få produksjonen i gang igjen var dekt av forsikringen.
– Vi er ikke helt fornøyde med beløpet. Det er 65 millioner mindre enn kravet vi har regnskapsført. Vi er i ferd med å gjennomgå dommen grundig nå, og vurderer om vi skal anke eller ikke, sier Hermansen.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!