Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Debuterte med folkemøte

Sysselmann Kjerstin Askholt (t.h.) og sysselmannstolk Anastasia Gorter snakket fra scenen i Kulturhuset. FOTO: Christopher Engås

120 møtte opp:

Debuterte med folkemøte

Askholts første tur til Barentsburg som sysselmann.

Tekst:

Publisert:

Den årvisse sysselmannsturen har to hovedformål: dialog og folkeopplysning.

– Vi har et kontaktmøte med trusten og generalkonsulen, og snakker om løpende saker. Nå var det blant annet nye visumregler, sier sysselmann Kjerstin Askholt til Svalbardposten.

– Og så er det et folkemøte i Kulturhuset. Der forteller vi blant annet om norsk styresett, Sysselmannens oppgaver, hva vi kan tilby og målsetningen for Svalbardpolitikken, sier hun.

Rundt 120 personer hadde møtt fram for å høre Askholt snakke. I likhet med Longyearbyen har Barentsburg en høy turnover med stadig tilsig av nye mennesker.

– Folk byttes ut hele tida, derfor er det viktig å hjelpe dem informasjon om hva som finnes her, på en informativ og god måte.

Selv om hun er ny i stillingen som sysselmann, har Askholt lang erfaring fra Svalbard etter jobben som ekspedisjonssjef i Justisdepartementets polar-avdeling. Hun sier det alltid er trivelig å besøke gruvebyen sørvest for Longyearbyen.

– Det var et godt og hyggelig møte, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!