Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Debuterte med folkemøte

Sysselmann Kjerstin Askholt (t.h.) og sysselmannstolk Anastasia Gorter snakket fra scenen i Kulturhuset. FOTO: Christopher Engås

120 møtte opp:

Debuterte med folkemøte

Askholts første tur til Barentsburg som sysselmann.

Den årvisse sysselmannsturen har to hovedformål: dialog og folkeopplysning.

– Vi har et kontaktmøte med trusten og generalkonsulen, og snakker om løpende saker. Nå var det blant annet nye visumregler, sier sysselmann Kjerstin Askholt til Svalbardposten.

– Og så er det et folkemøte i Kulturhuset. Der forteller vi blant annet om norsk styresett, Sysselmannens oppgaver, hva vi kan tilby og målsetningen for Svalbardpolitikken, sier hun.

Rundt 120 personer hadde møtt fram for å høre Askholt snakke. I likhet med Longyearbyen har Barentsburg en høy turnover med stadig tilsig av nye mennesker.

– Folk byttes ut hele tida, derfor er det viktig å hjelpe dem informasjon om hva som finnes her, på en informativ og god måte.

Selv om hun er ny i stillingen som sysselmann, har Askholt lang erfaring fra Svalbard etter jobben som ekspedisjonssjef i Justisdepartementets polar-avdeling. Hun sier det alltid er trivelig å besøke gruvebyen sørvest for Longyearbyen.

– Det var et godt og hyggelig møte, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!