Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

De vil gjøre Longyearbyen grønnere

Svalbards miljøvernfond delte i dag ut fem millioner kroner til ulike prosjekter. Lokale energitiltak er vinnerne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2011 kl 15:03

Det er niende runde fondet deler ut midler, og denne gang kom det 53 søknader om pengestøtte. 27 av dem har fått en tidlig julegave i form av prosjektmidler, og hele 18 av disse er lokale søkere. Det gleder styret.

– Vi har flere lokale søkere som Bydrift og Polarhotellet. Det er veldig positivt at slike søknader kommer inn, og vi håper på mer av dette i framtiden, sier styreleder Ann-Kristin Olsen.

Lokale vinnere

Særlig er det prosjekter innen energi- og varmesparing som er vinnerne denne runden. SvalSat, Bydrift, Longyearbyen Hundeklubb, LNS Spitsbergen og Spitsbergen Travel Hotel har alle fått midler til slike tiltak.

– Slik kan vi være med på å vri virksomheter i mer miljøvennlig retning, sier Olsen.

Styret påpeker at energisparing vil bli enda viktigere framover.

– Longyearbyen vokser og vil fortsette å vokse. Hvis fondet i samarbeid med næringslivet kan redusere energibruken, så tar vi viktige steg i riktig retning. Det er også god økonomi i dette, sier styremedlem Thor Bjørn Arlov.

Se hvem som får støtte her.

Turistene betaler

Fondet får inntekter fra miljøgebyret som reisende til Svalbard må betale. Gebyret er på 150 kroner, og gir mellom 10 og 12 millioner kroner til fondet årlig. Til sammen var det søkt om nesten 20 millioner kroner i støtte denne runden.

Styret består av styreleder Ann-Kristin Olsen, nestleder Aud Andersen og styremedlemmene Kjell Mork, Ottar Krohn, Miriam Geitz og Thor Bjørn Arlov. Trine Krystad er leder for sekretariatet.  

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!