Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Datatrøbbel mørkla byen

De ansatte på kraftstasjonen jobbet på spreng for å finne ut hva som var galt. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Datatrøbbel mørkla byen

Longyearbyen opplevde onsdag kveld det lengste strømbruddet på flere år, da kraftstasjonen fikk datatrøbbel.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Rundt klokken 18.15 onsdag kveld forsvant strømmen i hele byen. I nesten en time var den borte, før den kom tilbake. Men det tok ikke lang tid før den forsvant igjen, og siden kom og gikk den en rekke ganger før det i 22.30-tiden igjen var stabil strømtilførsel i hele Longyearbyen. Årsaken til strømbruddene var datatrøbbel på Energiverket.

Oppdaterte software
– Vi har gått på reservekraft siden klokken 16 i ettermiddag på grunn av revisjonen på turbinene på hovedkraftverket. Vi gjorde en oppdatering av programvaren i tilknytning til revisjonen, og da oppdateringen var ferdig skjedde det noe som vi ikke har fått kartlagt, sa administrerende direktør i Bydrift, Paul Guldstrand, da strømmen hadde gått.
Ekstra personell ble innkalt, og i flere timer jobbet de for å få rettet opp feilen. I mellomtiden kom og gikk strømmen flere ganger rundt om i byen, og hos noen var det svart hele tiden.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!