Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dårlig kullkvalitet årsak til strømstans

Daglig leder i Bydrift, Iver Rode, er lite fornøyd med kvaliteten på kull som Store Norske leverer. FOTO: Birger Amundsen

Dårlig kullkvalitet årsak til strømstans

Årsaken til den langvarige strømstansen i går kveld skyldes for mye snø og is i kulla fra Gruve 7.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.02.2009 kl 15:56

På grunn av produksjonsstansen i Gruve 7 blir kulla til Energiverket hentet fra lageret på Hotellneset. Kulla ligger udekket og er full av snø og is.

– Fuktigheten gjør at kulla klumper seg. Det igjen forårsaker at materen ikke klarer å håndtere kulla. Dermed stopper tilførselen av kull opp og kullkraftverket tippet ut, forklarer daglig leder i Bydrift, Iver Rode.

Reservekraftstasjonen

Strømbruddet skjedde ved 22-tida i går kveld, og først rundt midnatt var strømmen tilbake. Bydrift har for kort tid siden fått på plass et nytt reservekraftverk, som skal sørge for at slike langvarig strømbrudd ikke skjer.

– Reservekraftverket skulle vært i gang innen en halvtime, men det skjedde ikke. Maskinistene slet med å starte opp anlegget, noe som skyldes innkjøringsproblemer, sier Rode.

Kostbar stans

Det to timer lange strømbruddet forårsaket at temperaturen på fjernvarmen sank, og at husene rundt i Longyearbyen ble kaldere. Strømstansen har også medført at vann er frosset og rør sprukket.

Rode er svært misfornøyd med kullkvaliteten og sier at Bydrift er i dialog med Store Norske om å løse problemet.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!