Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Dårlig kullkvalitet årsak til strømstans

Daglig leder i Bydrift, Iver Rode, er lite fornøyd med kvaliteten på kull som Store Norske leverer. FOTO: Birger Amundsen

Dårlig kullkvalitet årsak til strømstans

Årsaken til den langvarige strømstansen i går kveld skyldes for mye snø og is i kulla fra Gruve 7.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.02.2009 kl 15:56

På grunn av produksjonsstansen i Gruve 7 blir kulla til Energiverket hentet fra lageret på Hotellneset. Kulla ligger udekket og er full av snø og is.

– Fuktigheten gjør at kulla klumper seg. Det igjen forårsaker at materen ikke klarer å håndtere kulla. Dermed stopper tilførselen av kull opp og kullkraftverket tippet ut, forklarer daglig leder i Bydrift, Iver Rode.

Reservekraftstasjonen

Strømbruddet skjedde ved 22-tida i går kveld, og først rundt midnatt var strømmen tilbake. Bydrift har for kort tid siden fått på plass et nytt reservekraftverk, som skal sørge for at slike langvarig strømbrudd ikke skjer.

– Reservekraftverket skulle vært i gang innen en halvtime, men det skjedde ikke. Maskinistene slet med å starte opp anlegget, noe som skyldes innkjøringsproblemer, sier Rode.

Kostbar stans

Det to timer lange strømbruddet forårsaket at temperaturen på fjernvarmen sank, og at husene rundt i Longyearbyen ble kaldere. Strømstansen har også medført at vann er frosset og rør sprukket.

Rode er svært misfornøyd med kullkvaliteten og sier at Bydrift er i dialog med Store Norske om å løse problemet.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!