Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

DAB innstallert på øya

Norkring innstallerte DAB-sender i Telenor-bygget denne uka. Per Lund (f.v.), Tom Jørgensen og Laurits Finjord. FOTO: Christopher Engås

DAB innstallert på øya

Første sendinger i det nye radioformatet kunne høres denne uka.

Tekst:

Publisert:

Tirsdag denne uka begynte Per Lund og Tom Jørgensen fra Norkring arbeidet med å innstallere DAB-senderen i Telenor-bygget på Skjæringa. Fra før har man installert antenner utenfor samme bygg, og på Platåberget hvor det også er montert en sender.

– Dette betyr at folk kan ta i bruk DAB-radioene sine denne uken, forteller Tom Jørgensen.

Det er imidlertid ingen hast med å skaffe seg DAB-teknologi. Det er ennå ikke satt noen dato for når FM-nettet på Svalbard skal slukkes. På fastlandet er det bestemt at FM er historie ved utgangen av neste år.

De som har og bruker DAB, kan nå få inn nesten alle NRK-kanalene på systemet. Laurits Finjord sier at DAB-radioer vil få signaler i nesten hele Isfjord-området.

– Og så får DAB sine signaler fra satelitt. Det betyr at hvis det skulle oppstå feil på fiberkabelen til fastlandet, vil fortsatt radioen fungere, sier han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!