Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Coop feiret seg selv på Huset

Alle var med da Svalbardbutikken feiret Coops 100-årsjubileum. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Coop feiret seg selv på Huset

Med et fyldig program og en god porsjon selvironi feiret Svalbardbutikken seg selv og Coops 100-årsjubileum forrige lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Se flere bilder fra festen her!

I forbindelse med at det er 100 år siden Coop ble stiftet i Norge, markerte også Svalbardbutikken jubileet, som faller sammen med deres eget 10-årsjubileum, forrige lørdag.
Begge jubileene ble behørig markert med en stor festfore-stilling i Kinosalen på Huset.

Barnearrangement
Tidligere på dagen ble «Svalbard-VM» i sykkel for barn gjennomført i sentrum, og flere ganger verdensmester Gunn Rita Dahle var til stede og delte ut gullmedaljer til alle barna, som også fikk en hodelykt hver, i tillegg til at det ble delt ut flere andre premier.
Coop hadde også arrangert en tegnekonkurranse for barna i Longyearbyen.

Latteren satt løst
Om kvelden var det duket for en skikkelig fest, da rundt 300 tilskuere fikk oppleve de ansatte ved Coop Svalbard boltre seg på scenen. Programmet spente fra små videosnutter med reklameparodier, til sangnumre og sketsjer. En naken Henry Wiiger som «fylte opp» ferskvaredisken, og Roy Albrigtsen iført oppblåsbart kvinnekostyme fikk fart på lattermusklene.

Latteren satt generelt løst hos publikum gjennom store deler av kvelden, og ett av høydepunktene var opptakene fra skjult kamera i Svalbardbutikken, der sysselmannsførstebetjent Petter Braaten tar promillekontroll på alle som skal handle på Nordpolet. Braaten kan fortelle at det er kommet en ny lov, slik at de som skal handle på polet ikke kan ha promille. Til alles store forskrekkelse, blåser de selvfølgelig rødt alle som en, noe som ble svært morsomt da opptakene ble vist under forestillingen.

Joiket ned flyene
Et annet høydepunkt var Ester Andersen, som var blitt flygeleder på flyplassen og som valgte å joike ned alle flyene som skulle lande. – Fordi hun ikke skjønte seg helt på engelsk, forklarte hun publikum.

Også Blandakoret og Svalbardur deltok, i tillegg til andre lokale talenter. Russerne og thailenderne underholdt med noen av sine dansenumre og gjorde forestillingen til et meget internasjonalt show.
Etter en lang og innholdsrik forestilling, der butikkmedarbeiderne også imponerte med Svanesjø-ballett og en skikkelig cowboy-linedance, var det tid for å takke for seg, noe som ble gjort på intet mindre enn ni språk: fransk, spansk, russisk, persisk, kroatisk, samisk, finsk, thai og norsk.
Det sier noe om hvilket mangfold Svalbardbutikken representerer.

Veldig stolt
Personalsjef i Svalbardbutikken Karin Mella sier hun er veldig fornøyd med forestillingen, selv om de ikke hadde mye tid til å øve.
– Fredag kveld var første gang vi alle var samlet på scenen, og da gikk det ikke bra. Vi er bare amatører, men det var veldig morsomt å få de ansatte til å tørre å gjøre dette. For mange var det første gang de stod på en scene, sier hun.
– Vi har fått så god tilbakemelding, noe som varmer veldig. Vi er kjempefornøyd, og jeg er stolt av å være personalsjef og ha sånne ansatte.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!