Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Classic ordner opp

Classic Pizza: Spisestedet på Lompensenteret har fått orden på timelister og ansattekontrakter. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Classic ordner opp

Classic Pizza har ryddet opp i mye av det Arbeidstilsynet kritiserte da de var på tilsyn hos bedriften i august.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2012 kl 17:05

Arbeidstilsynet ga blant annet pålegg om at Classic Pizza måtte få arbeidstiden inn i lovlige former, ikke mer enn 38 timer i uken, lage arbeidsplaner over hvor mye de enkelte ansatte skal jobbe, og arbeidskontrakter som er i samsvar med loven.

– Det vi fant, var at de ansatte gjennomgående jobbet for mye. I tillegg var det ingen arbeidsplan over når den enkelte skulle jobbe. Det ble heller ikke ført overtidsliste, sa Otto Bjarte Johnsen i tilsynet etter besøket.


Oppfyller krav

Nå har Classic Pizza rettet på mye, og Arbeidstilsynet skriver i et brev til bedriften at de nå har oppfylt kravet om å lage oversikt over hvor mye den enkelte arbeidstaker har arbeidet. De har også laget godkjente arbeidskontrakter for alle arbeidstakerne, og de har knyttet seg til bedriftshelsetjenesten.

En del gjenstår imidlertid fortsatt. Classic Pizza har redusert arbeidstiden til de ansatte, men må sørge for at alle har fri minst annenhver søndag. De må også sende Arbeidstilsynet arbeidstidsoversikt og lønnsspesifikasjoner ut året. De har også en jobb å gjøre for å dokumentere systematisk helse- miljø- og sikkerhetsarbeid.


Ingen skattereaksjon

Skattemyndighetene var også på tilsyn hos Classic Pizza i august. Nå har de avholdt bokettersyn og skriver i et brev til spisestedet at alt er i orden. De påpeker imidlertid at registreringen og dokumentasjonen av kontant­omsetningen i bedriften er mangelfull. Den «må registreres og dokumenteres slik at den utgjør et tilstrekkelig bevis på oppgitt omsetning,» skriver Skatteetaten.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!