Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Classic ordner opp

Classic Pizza: Spisestedet på Lompensenteret har fått orden på timelister og ansattekontrakter. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Classic ordner opp

Classic Pizza har ryddet opp i mye av det Arbeidstilsynet kritiserte da de var på tilsyn hos bedriften i august.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2012 kl 17:05

Arbeidstilsynet ga blant annet pålegg om at Classic Pizza måtte få arbeidstiden inn i lovlige former, ikke mer enn 38 timer i uken, lage arbeidsplaner over hvor mye de enkelte ansatte skal jobbe, og arbeidskontrakter som er i samsvar med loven.

– Det vi fant, var at de ansatte gjennomgående jobbet for mye. I tillegg var det ingen arbeidsplan over når den enkelte skulle jobbe. Det ble heller ikke ført overtidsliste, sa Otto Bjarte Johnsen i tilsynet etter besøket.


Oppfyller krav

Nå har Classic Pizza rettet på mye, og Arbeidstilsynet skriver i et brev til bedriften at de nå har oppfylt kravet om å lage oversikt over hvor mye den enkelte arbeidstaker har arbeidet. De har også laget godkjente arbeidskontrakter for alle arbeidstakerne, og de har knyttet seg til bedriftshelsetjenesten.

En del gjenstår imidlertid fortsatt. Classic Pizza har redusert arbeidstiden til de ansatte, men må sørge for at alle har fri minst annenhver søndag. De må også sende Arbeidstilsynet arbeidstidsoversikt og lønnsspesifikasjoner ut året. De har også en jobb å gjøre for å dokumentere systematisk helse- miljø- og sikkerhetsarbeid.


Ingen skattereaksjon

Skattemyndighetene var også på tilsyn hos Classic Pizza i august. Nå har de avholdt bokettersyn og skriver i et brev til spisestedet at alt er i orden. De påpeker imidlertid at registreringen og dokumentasjonen av kontant­omsetningen i bedriften er mangelfull. Den «må registreres og dokumenteres slik at den utgjør et tilstrekkelig bevis på oppgitt omsetning,» skriver Skatteetaten.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede kabel

Alternativ til kull som energiforsyning.

Høringen pågår nå

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!