Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Classic ordner opp

Classic Pizza: Spisestedet på Lompensenteret har fått orden på timelister og ansattekontrakter. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Classic ordner opp

Classic Pizza har ryddet opp i mye av det Arbeidstilsynet kritiserte da de var på tilsyn hos bedriften i august.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2012 kl 17:05

Arbeidstilsynet ga blant annet pålegg om at Classic Pizza måtte få arbeidstiden inn i lovlige former, ikke mer enn 38 timer i uken, lage arbeidsplaner over hvor mye de enkelte ansatte skal jobbe, og arbeidskontrakter som er i samsvar med loven.

– Det vi fant, var at de ansatte gjennomgående jobbet for mye. I tillegg var det ingen arbeidsplan over når den enkelte skulle jobbe. Det ble heller ikke ført overtidsliste, sa Otto Bjarte Johnsen i tilsynet etter besøket.


Oppfyller krav

Nå har Classic Pizza rettet på mye, og Arbeidstilsynet skriver i et brev til bedriften at de nå har oppfylt kravet om å lage oversikt over hvor mye den enkelte arbeidstaker har arbeidet. De har også laget godkjente arbeidskontrakter for alle arbeidstakerne, og de har knyttet seg til bedriftshelsetjenesten.

En del gjenstår imidlertid fortsatt. Classic Pizza har redusert arbeidstiden til de ansatte, men må sørge for at alle har fri minst annenhver søndag. De må også sende Arbeidstilsynet arbeidstidsoversikt og lønnsspesifikasjoner ut året. De har også en jobb å gjøre for å dokumentere systematisk helse- miljø- og sikkerhetsarbeid.


Ingen skattereaksjon

Skattemyndighetene var også på tilsyn hos Classic Pizza i august. Nå har de avholdt bokettersyn og skriver i et brev til spisestedet at alt er i orden. De påpeker imidlertid at registreringen og dokumentasjonen av kontant­omsetningen i bedriften er mangelfull. Den «må registreres og dokumenteres slik at den utgjør et tilstrekkelig bevis på oppgitt omsetning,» skriver Skatteetaten.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!