Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

CinemArctic kan bli Tiff-satellitt

Filmkonsert: «Nanook of the north» var den første filmen som ble vist under CinemArctic i fjor. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

CinemArctic kan bli Tiff-satellitt

Det blir ingen film­festival i år, men det er gode sjanser for filmvisninger i Longyear­byen i forbindelse med Tromsø internasjonale filmfestival i januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.10.2012 kl 14:36

I fjor ble filmfestivalen CinemArctic arrangert for første gang, og rundt 20 filmer ble vist i Longyearbyen og Barentsburg.

Prosjektleder Martha Otte, som også er sjef for Tromsø internasjonale filmfestival (Tiff), håper de får arrangert en oppfølger til CinemArctic. Hun forteller at arrangørene nå ser på muligheten for å legge filmfestivalen i Longyearbyen samtidig som Tiff.

«Mange mennesker la ned mye arbeid i den første, og det ga virkelig mersmak. Det har likevel vist seg å være en større utfordring å komme videre enn vi trodde. En av de største utfordringene er at kalenderen på Svalbard er tettpakka med spennende arrangement året rundt,» skriver Martha Otte i en epost til Svalbardposten.


I januar

– Det blir eventuelt en satellittfestival i samarbeid med Tiff, med en festival i Longyearbyen noen av dagene Tiff går av stabelen. Detaljene må vi komme tilbake til, sier kulturhussjef Roger Zahl Ødegård.

Han forteller at det var en tilsvarende minifestival i 2004 og 2005 med fire til seks filmer.

– Vi har egentlig hatt dette på blokka lenge, det er litt lettere i dag siden det er lettere å transportere og låne filmer av Tromsø med den nye teknologien, sier Ødegård.

Han legger til at film­tilstelningen sannsynligvis blir fra 17. til 20. januar.

Ifølge Otte satser arrangørene på å avgjøre om det blir lokal festival innen 1. november.


Mye støtte

Svalbardposten har i mange uker forsøkt å få kontakt med Martha Otte for å høre om det blir en ny CinemArctic. Arrangørene av filmfestivalen fikk mye støtte, blant annet 400.000 kroner fra Utenriksdepartementet i 2010. Da ble festivalen avlyst fordi arrangørene fikk for dårlig tid. I fjor høst, én uke før festivalstart, informerte ledelsen om at det ble festival etter mye usikkerhet.

Under åpningsfilmen «Nanook of the North», var det i underkant av 100 personer i salen. På de andre var det færre.

Budsjettet for fjorårets festival var på rundt én million kroner. En tredjedel av dette skulle brukes på evaluering og videre arbeid med festivalen. Svalbardposten har ikke fått svar fra Otte hva som har skjedd med pengene.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!