Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

CinemArctic kan bli Tiff-satellitt

Filmkonsert: «Nanook of the north» var den første filmen som ble vist under CinemArctic i fjor. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

CinemArctic kan bli Tiff-satellitt

Det blir ingen film­festival i år, men det er gode sjanser for filmvisninger i Longyear­byen i forbindelse med Tromsø internasjonale filmfestival i januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.10.2012 kl 14:36

I fjor ble filmfestivalen CinemArctic arrangert for første gang, og rundt 20 filmer ble vist i Longyearbyen og Barentsburg.

Prosjektleder Martha Otte, som også er sjef for Tromsø internasjonale filmfestival (Tiff), håper de får arrangert en oppfølger til CinemArctic. Hun forteller at arrangørene nå ser på muligheten for å legge filmfestivalen i Longyearbyen samtidig som Tiff.

«Mange mennesker la ned mye arbeid i den første, og det ga virkelig mersmak. Det har likevel vist seg å være en større utfordring å komme videre enn vi trodde. En av de største utfordringene er at kalenderen på Svalbard er tettpakka med spennende arrangement året rundt,» skriver Martha Otte i en epost til Svalbardposten.


I januar

– Det blir eventuelt en satellittfestival i samarbeid med Tiff, med en festival i Longyearbyen noen av dagene Tiff går av stabelen. Detaljene må vi komme tilbake til, sier kulturhussjef Roger Zahl Ødegård.

Han forteller at det var en tilsvarende minifestival i 2004 og 2005 med fire til seks filmer.

– Vi har egentlig hatt dette på blokka lenge, det er litt lettere i dag siden det er lettere å transportere og låne filmer av Tromsø med den nye teknologien, sier Ødegård.

Han legger til at film­tilstelningen sannsynligvis blir fra 17. til 20. januar.

Ifølge Otte satser arrangørene på å avgjøre om det blir lokal festival innen 1. november.


Mye støtte

Svalbardposten har i mange uker forsøkt å få kontakt med Martha Otte for å høre om det blir en ny CinemArctic. Arrangørene av filmfestivalen fikk mye støtte, blant annet 400.000 kroner fra Utenriksdepartementet i 2010. Da ble festivalen avlyst fordi arrangørene fikk for dårlig tid. I fjor høst, én uke før festivalstart, informerte ledelsen om at det ble festival etter mye usikkerhet.

Under åpningsfilmen «Nanook of the North», var det i underkant av 100 personer i salen. På de andre var det færre.

Budsjettet for fjorårets festival var på rundt én million kroner. En tredjedel av dette skulle brukes på evaluering og videre arbeid med festivalen. Svalbardposten har ikke fått svar fra Otte hva som har skjedd med pengene.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!