Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Camper i Colesbukta

Nærmere 50 ungdommer inntar Colesbukta i helga. Her fra fjorårets camp. FOTO: Mari Tefre

Camper i Colesbukta

I ettermiddag inntar 48 ungdommer Colesbukta. Der venter en helg i pakt med naturen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.08.2012 kl 08:00

Denne helga er det duket for årets Camp Svalbard. Som i fjor arrangeres den i Colesbukta. Her skal byens ungdom mellom 13 og 18 år få prøve alt fra jakt til bueskyting, kajakkpadling og bålbrenning.

– I år har vi rekordmange ungdommer. Til sammen 48 skal delta. I tillegg er 32 voksne med, blant annet som instruktører, isbjørnvakter og ledsagere, forteller campsjef Kristine Lidin Malm.

Friluft og foto

En rekke friluftsaktiviteter står på programmet for de unge deltakerne.

– Seilforeningen stiller med kajakk og kajakkurs, mens jeger- og fiskerforeningen arrangerer jakt. Hele 30 meldte seg på jakta, men dessverre var det kun plass til 15, forteller Malm.

I tillegg blir det førstehjelpskurs, småturer, bueskytterkurs, matlaging på bål og fjellklatring i regi av Røde Kors. Men det er ikke bare aktiviteter for de friluftsgale og dem med 6 i gym. Det arrangeres også fotokurs med naturfotografen Audun Rikardsen.

Skygg banen

Deltakerne sover i et fraflyttet hus, men det er muligheter for å overnatte i telt, dersom noen skulle ønske det. For arrangørene er det dessuten viktig at ingen besøker Camp Svalbard i løpet av helga. Årsaken er sikkerhet.

– Vi kommer til å bli 80 stykker der. Vi må vite hvor mange som er på plass, dersom for eksempel en isbjørn skulle komme. Vi har også sendt ut melding til alle som har jaktområder i nærheten, sier Malm.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!