Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Camper i Colesbukta

Nærmere 50 ungdommer inntar Colesbukta i helga. Her fra fjorårets camp. FOTO: Mari Tefre

Camper i Colesbukta

I ettermiddag inntar 48 ungdommer Colesbukta. Der venter en helg i pakt med naturen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.08.2012 kl 08:00

Denne helga er det duket for årets Camp Svalbard. Som i fjor arrangeres den i Colesbukta. Her skal byens ungdom mellom 13 og 18 år få prøve alt fra jakt til bueskyting, kajakkpadling og bålbrenning.

– I år har vi rekordmange ungdommer. Til sammen 48 skal delta. I tillegg er 32 voksne med, blant annet som instruktører, isbjørnvakter og ledsagere, forteller campsjef Kristine Lidin Malm.

Friluft og foto

En rekke friluftsaktiviteter står på programmet for de unge deltakerne.

– Seilforeningen stiller med kajakk og kajakkurs, mens jeger- og fiskerforeningen arrangerer jakt. Hele 30 meldte seg på jakta, men dessverre var det kun plass til 15, forteller Malm.

I tillegg blir det førstehjelpskurs, småturer, bueskytterkurs, matlaging på bål og fjellklatring i regi av Røde Kors. Men det er ikke bare aktiviteter for de friluftsgale og dem med 6 i gym. Det arrangeres også fotokurs med naturfotografen Audun Rikardsen.

Skygg banen

Deltakerne sover i et fraflyttet hus, men det er muligheter for å overnatte i telt, dersom noen skulle ønske det. For arrangørene er det dessuten viktig at ingen besøker Camp Svalbard i løpet av helga. Årsaken er sikkerhet.

– Vi kommer til å bli 80 stykker der. Vi må vite hvor mange som er på plass, dersom for eksempel en isbjørn skulle komme. Vi har også sendt ut melding til alle som har jaktområder i nærheten, sier Malm.

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

Alternativ til kull som energiforsyning.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!