Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Camper i Colesbukta

Nærmere 50 ungdommer inntar Colesbukta i helga. Her fra fjorårets camp. FOTO: Mari Tefre

Camper i Colesbukta

I ettermiddag inntar 48 ungdommer Colesbukta. Der venter en helg i pakt med naturen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.08.2012 kl 08:00

Denne helga er det duket for årets Camp Svalbard. Som i fjor arrangeres den i Colesbukta. Her skal byens ungdom mellom 13 og 18 år få prøve alt fra jakt til bueskyting, kajakkpadling og bålbrenning.

– I år har vi rekordmange ungdommer. Til sammen 48 skal delta. I tillegg er 32 voksne med, blant annet som instruktører, isbjørnvakter og ledsagere, forteller campsjef Kristine Lidin Malm.

Friluft og foto

En rekke friluftsaktiviteter står på programmet for de unge deltakerne.

– Seilforeningen stiller med kajakk og kajakkurs, mens jeger- og fiskerforeningen arrangerer jakt. Hele 30 meldte seg på jakta, men dessverre var det kun plass til 15, forteller Malm.

I tillegg blir det førstehjelpskurs, småturer, bueskytterkurs, matlaging på bål og fjellklatring i regi av Røde Kors. Men det er ikke bare aktiviteter for de friluftsgale og dem med 6 i gym. Det arrangeres også fotokurs med naturfotografen Audun Rikardsen.

Skygg banen

Deltakerne sover i et fraflyttet hus, men det er muligheter for å overnatte i telt, dersom noen skulle ønske det. For arrangørene er det dessuten viktig at ingen besøker Camp Svalbard i løpet av helga. Årsaken er sikkerhet.

– Vi kommer til å bli 80 stykker der. Vi må vite hvor mange som er på plass, dersom for eksempel en isbjørn skulle komme. Vi har også sendt ut melding til alle som har jaktområder i nærheten, sier Malm.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!