Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger ut hos Sysselmannen

Får mer plass: Neste høst er Sysselmannens administrasjonsbygg 600 kvadratmeter større. FOTO: Monika Aaserud

Bygger ut hos Sysselmannen

LNS Spitsbergen starter i høst opp med å bygge på 600 kvadratmeter for å gi Sysselmannen bedre plass.

Tekst:

Publisert:

Lokale aktører er hyret inn når byggherre Statsbygg nå skal bygge på administrasjonsbygget til Sysselmannen fra 1998. Multionsult står for prosjekteringen, LPO er hyret inn som arkitekter og LNS Spitsbergen er hovedentreprenør.

– Vi begynner med byggingen denne høsten. Først skal vi fjerne noen brakker som står på plassen i dag. Byggetiden er satt til ett år, forteller anleggsleder Arne Gunhildberget i LNS Spitsbergen.


Trenger plassen
Hos Sysselmannen har de vokst ut av lokalene, og trenger derfor de nye 600 kvadratmeterene. Tilbygget skal inneholde en avdeling for beredskap og politi, inkludert en fengselscelle. Det skal også romme kontorer, arkiv og møterom.


Bygges i massivtre
Å bygge på et så spesielt bygg byr på kreative utfordringer.

– Ja, det er helt klart knyttet utfordringer til utformingen. Vi har fått noen rettningslinjer å følge. Stort sett skal alt det utvendige og innvendige videreføres. Men flinke arkitekter får det til, sier Gunhildberget.

Tillbygget skal bygges i massivtre og være i to etasjer. Modellen er ferdig laget, men fortsatt jobbes det med å få på plass detaljene.

– Dette tilbygget blir et spennende prosjekt, med arktisk klima og særegne regler for Svalbard. Det er også spennende å kunne jobbe med LNS Spitsbergen som totalentreprenør, som har en visjon om å være best i arktiske strøk, sier Petter Skattum, oppdragsleder og seksjonsleder i Multiconsult på Svalbard i en pressemelding.

Se bildet større

Fikk penger: Sysselmannen fikk pengene til utbyggingen over statsbudsjettet. FOTO: Faksimile

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!