Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger ut hos Sysselmannen

Får mer plass: Neste høst er Sysselmannens administrasjonsbygg 600 kvadratmeter større. FOTO: Monika Aaserud

Bygger ut hos Sysselmannen

LNS Spitsbergen starter i høst opp med å bygge på 600 kvadratmeter for å gi Sysselmannen bedre plass.

Lokale aktører er hyret inn når byggherre Statsbygg nå skal bygge på administrasjonsbygget til Sysselmannen fra 1998. Multionsult står for prosjekteringen, LPO er hyret inn som arkitekter og LNS Spitsbergen er hovedentreprenør.

– Vi begynner med byggingen denne høsten. Først skal vi fjerne noen brakker som står på plassen i dag. Byggetiden er satt til ett år, forteller anleggsleder Arne Gunhildberget i LNS Spitsbergen.


Trenger plassen
Hos Sysselmannen har de vokst ut av lokalene, og trenger derfor de nye 600 kvadratmeterene. Tilbygget skal inneholde en avdeling for beredskap og politi, inkludert en fengselscelle. Det skal også romme kontorer, arkiv og møterom.


Bygges i massivtre
Å bygge på et så spesielt bygg byr på kreative utfordringer.

– Ja, det er helt klart knyttet utfordringer til utformingen. Vi har fått noen rettningslinjer å følge. Stort sett skal alt det utvendige og innvendige videreføres. Men flinke arkitekter får det til, sier Gunhildberget.

Tillbygget skal bygges i massivtre og være i to etasjer. Modellen er ferdig laget, men fortsatt jobbes det med å få på plass detaljene.

– Dette tilbygget blir et spennende prosjekt, med arktisk klima og særegne regler for Svalbard. Det er også spennende å kunne jobbe med LNS Spitsbergen som totalentreprenør, som har en visjon om å være best i arktiske strøk, sier Petter Skattum, oppdragsleder og seksjonsleder i Multiconsult på Svalbard i en pressemelding.

Se bildet større

Fikk penger: Sysselmannen fikk pengene til utbyggingen over statsbudsjettet. FOTO: Faksimile

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!