Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger ut hos Sysselmannen

Får mer plass: Neste høst er Sysselmannens administrasjonsbygg 600 kvadratmeter større. FOTO: Monika Aaserud

Bygger ut hos Sysselmannen

LNS Spitsbergen starter i høst opp med å bygge på 600 kvadratmeter for å gi Sysselmannen bedre plass.

Tekst:

Publisert:

Lokale aktører er hyret inn når byggherre Statsbygg nå skal bygge på administrasjonsbygget til Sysselmannen fra 1998. Multionsult står for prosjekteringen, LPO er hyret inn som arkitekter og LNS Spitsbergen er hovedentreprenør.

– Vi begynner med byggingen denne høsten. Først skal vi fjerne noen brakker som står på plassen i dag. Byggetiden er satt til ett år, forteller anleggsleder Arne Gunhildberget i LNS Spitsbergen.


Trenger plassen
Hos Sysselmannen har de vokst ut av lokalene, og trenger derfor de nye 600 kvadratmeterene. Tilbygget skal inneholde en avdeling for beredskap og politi, inkludert en fengselscelle. Det skal også romme kontorer, arkiv og møterom.


Bygges i massivtre
Å bygge på et så spesielt bygg byr på kreative utfordringer.

– Ja, det er helt klart knyttet utfordringer til utformingen. Vi har fått noen rettningslinjer å følge. Stort sett skal alt det utvendige og innvendige videreføres. Men flinke arkitekter får det til, sier Gunhildberget.

Tillbygget skal bygges i massivtre og være i to etasjer. Modellen er ferdig laget, men fortsatt jobbes det med å få på plass detaljene.

– Dette tilbygget blir et spennende prosjekt, med arktisk klima og særegne regler for Svalbard. Det er også spennende å kunne jobbe med LNS Spitsbergen som totalentreprenør, som har en visjon om å være best i arktiske strøk, sier Petter Skattum, oppdragsleder og seksjonsleder i Multiconsult på Svalbard i en pressemelding.

Se bildet større

Fikk penger: Sysselmannen fikk pengene til utbyggingen over statsbudsjettet. FOTO: Faksimile

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!