Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger ut for 11 millioner

Svalsat skal utvide administrasjonsbygget. På bildet, fra venstre: Ingeniør i Svalsat, Kjetil Slettnes, Arne Bøe i Sandmo & Svenkerud og Svalsat-sjef Ole Petter Storstad. FOTO: Christopher Engås

Bygger ut for 11 millioner

Svalsat skal utvide administrasjonsbygget sitt, og har gitt oppdraget til Sandmo & Svenkerud.

Tekst:

Publisert:

Siden oppstarten i 1997 har Svalsat utvidet virksomheten sin sakte men sikkert. Nå teller bedriften nærmere 30 ansatte, og staben øker jevnt og trutt. Nå er det behov for mer kontorplass og større møterom.

– Det er ei investering i langsiktigheten. Vi skal være her i mange år, og tenker framover, sier Svalsat-sjef Ole Petter Storstad.

– Veldig viktig

Byggekontrakten, som har en anslått verdi på 11 millioner kroner, innebærer både ombygging av eksisterende arealer og bygging av nytt. Mot vest skal det bygges en etasje til på eksisterende bygningsmasse. Totalt skal 268 kvadratmeter bygges om, og 214 kvadratmeter med nytt bygg skal settes opp.

– Dette er et prosjekt vi har snakket om i lang tid, og vi anser det som veldig viktig for å holde tritt med veksten vår. Vi er ekstra fornøyd med å ha fått en lokal aktør til å gjøre jobben. For vi er ikke bare ute etter en god pris, vi ønsker også å støtte lokalt næringsliv når vi investerer, sier Storstad.

Svalsat har også benyttet lokal arkitekt til å tegne utbyggingen.

Kjærkomment

Byggeprosjektet skal ta til etter ferien, og ferdigstillelse blir i mars neste år. Allerede i oktober skal det nye tilbygget være tett, slik at man er innomhus i de verste vintermånedene. I ei tid da det er relativt liten aktivitet lokalt i byggebransjen, er oppdraget kjærkomment for Sandmo & Svenkerud.

– Vi har ventet på denne jobben, og er naturligvis glad for at vi fikk den. Det gjør at vi slipper ytterligere innskrenkninger i arbeidsstokken, sier Arne Bøe i firmaet.

Så langt i år har entreprenøren, som har i overkant av 30 ansatte, måttet si opp fire personer på grunn av manglende ordretilgang.

Også underentreprenørene er lokale. Bøe regner med at 85-90 prosent av arbeidet som settes bort går til det lokale markedet.

Flere antenner

Parallelt med utvidelsen av administrasjonsbygget pågår det bygging av to nye antenner på Svalsat. LNS Spitsbergen er i full gang med å støpe fundamentene til to nye 11-metersantenner, som er av den største typen. Denne utvidelsen skjer som følge av økt ordretilgang.

– Det er et skyhøyt aktivitetsnivå på Svalsat, og vi opplever ei økning i antallet kunder og kontrakter. Ei antenne har en viss kapasitet, og når denne er oppnådd må vi bygge nye for å kunne ta ned mer data, sier Ole Petter Storstad.

Se bildet større

Utvidelsen av administasjonsbygget til Svalsat vil se slik ut når det står ferdig. FOTO: LPO Arkitekter

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!