Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger seg gode resultater

Høyt til værs: Stålbjelkene heises på plass med stor nøyaktighet på byggeplassen. Sandmo & Svenkerud skal være ferdig med bygget ved årsskiftet. FOTO: Monika Aaserud

Bygger seg gode resultater

2012 var et godt år for Sandmo & Svenkerud. Selskapet fikk et overskudd på over 7 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.07.2013 kl 11:02

Bedriften hadde ved årsskiftet 29 ansatte. I disse dager er ti av dem travelt opptatt med å bygge et nytt hangaranlegg for Avinor på flyplassen. Over nyåret skal bygget på 1.850 kvadratmeter stå klart.

– Nå står vi inne i den ene hangaren. Her skal det komme svære skyveporter, sier byggeplassleder Egil Øystein Taranger og peker mens han forklarer.

Det er mye aktivitet rundt ham og Sandmo & Svenkeruds daglige leder Arne Bøe mens de går rundt på byggeplassen. Et firma fra Fauske er leid inn for å sveise, og underentreprenør LNS Spitsbergen er på plass med en diger kran. Det flyr sveise­gnister i lufta og en flere meter lang stålbjelke heises på plass.

– Dette er en ganske stor jobb for oss. Vi har noen små prosjekter også, blant annet skal vi snart ha noen leiligheter i Vei 222 klare, sier daglig leder Bøe.

82 millioner i omsetning
I fjor var rehabilitering av sysselmannsgården og nytt SFO-bygg ved skolen noen av prosjektene Sandmo & Svenkerud jobbet med. Ut ifra bedriftens årsregnskap ga det gode resultater. Omsetningen i 2012 var på 82 millioner kroner, noe som ga et driftsresultat på i overkant av 7 millioner kroner.

– Det gir en resultatmargin på 8,5 prosent, og det er vi fornøyde med. Sånn sett var 2012 et greit år, men vi prøver hele tiden å forbedre oss. Vårt mål er å nærme oss marginer på opp mot 10 prosent. Det beste resultatet i bransjen ligger godt over dette, sier Bøe.

– Hvordan tror du resultatet for Sandmo & Svenkerud blir i 2013?

– Det blir nok på linje med 2012, sier Arne Bøe.

Også flere av de andre selskapene i bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen i Longyearbyen har gode tall å vise til for fjoråret.

Nye prosjekter
Ingenting tyder på at dette vil snu, i og med at det stadig kommer til nye byggeprosjekter.

Blant annet har Store Norske planer om å bygge ut 100 nye boliger i Gruvedalen.

– Prosessen går sin gang. Vi håper at planen blir vedtatt til høsten. Forhåpentligvis blir det boligbygging i Gruvedalen i løpet av de nærmeste årene, sier eiendoms- og forvaltningssjef Sveinung Lystrup Thesen i Store Norske.

Se bildet større

Stål og betong: Det nye hangaranlegget til Avinor bygges i hovedsak av stål og betong. FOTO: Monika Aaserud

Se bildet større

Stødig hånd: Ti av Sandmo & Svenkeruds ansatte jobber på Avinor-bygget på flyplassen. FOTO: Monika Aaserud

Se bildet større

Overblikk: Byggeplassleder Egil Øystein Taranger (t.v.) og daglig leder Arne Bøe følger med på at alt blir gjort som det skal. FOTO: Monika Aaserud

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!