Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger seg gode resultater

Høyt til værs: Stålbjelkene heises på plass med stor nøyaktighet på byggeplassen. Sandmo & Svenkerud skal være ferdig med bygget ved årsskiftet. FOTO: Monika Aaserud

Bygger seg gode resultater

2012 var et godt år for Sandmo & Svenkerud. Selskapet fikk et overskudd på over 7 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.07.2013 kl 11:02

Bedriften hadde ved årsskiftet 29 ansatte. I disse dager er ti av dem travelt opptatt med å bygge et nytt hangaranlegg for Avinor på flyplassen. Over nyåret skal bygget på 1.850 kvadratmeter stå klart.

– Nå står vi inne i den ene hangaren. Her skal det komme svære skyveporter, sier byggeplassleder Egil Øystein Taranger og peker mens han forklarer.

Det er mye aktivitet rundt ham og Sandmo & Svenkeruds daglige leder Arne Bøe mens de går rundt på byggeplassen. Et firma fra Fauske er leid inn for å sveise, og underentreprenør LNS Spitsbergen er på plass med en diger kran. Det flyr sveise­gnister i lufta og en flere meter lang stålbjelke heises på plass.

– Dette er en ganske stor jobb for oss. Vi har noen små prosjekter også, blant annet skal vi snart ha noen leiligheter i Vei 222 klare, sier daglig leder Bøe.

82 millioner i omsetning
I fjor var rehabilitering av sysselmannsgården og nytt SFO-bygg ved skolen noen av prosjektene Sandmo & Svenkerud jobbet med. Ut ifra bedriftens årsregnskap ga det gode resultater. Omsetningen i 2012 var på 82 millioner kroner, noe som ga et driftsresultat på i overkant av 7 millioner kroner.

– Det gir en resultatmargin på 8,5 prosent, og det er vi fornøyde med. Sånn sett var 2012 et greit år, men vi prøver hele tiden å forbedre oss. Vårt mål er å nærme oss marginer på opp mot 10 prosent. Det beste resultatet i bransjen ligger godt over dette, sier Bøe.

– Hvordan tror du resultatet for Sandmo & Svenkerud blir i 2013?

– Det blir nok på linje med 2012, sier Arne Bøe.

Også flere av de andre selskapene i bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen i Longyearbyen har gode tall å vise til for fjoråret.

Nye prosjekter
Ingenting tyder på at dette vil snu, i og med at det stadig kommer til nye byggeprosjekter.

Blant annet har Store Norske planer om å bygge ut 100 nye boliger i Gruvedalen.

– Prosessen går sin gang. Vi håper at planen blir vedtatt til høsten. Forhåpentligvis blir det boligbygging i Gruvedalen i løpet av de nærmeste årene, sier eiendoms- og forvaltningssjef Sveinung Lystrup Thesen i Store Norske.

Se bildet større

Stål og betong: Det nye hangaranlegget til Avinor bygges i hovedsak av stål og betong. FOTO: Monika Aaserud

Se bildet større

Stødig hånd: Ti av Sandmo & Svenkeruds ansatte jobber på Avinor-bygget på flyplassen. FOTO: Monika Aaserud

Se bildet større

Overblikk: Byggeplassleder Egil Øystein Taranger (t.v.) og daglig leder Arne Bøe følger med på at alt blir gjort som det skal. FOTO: Monika Aaserud

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!