Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger seg gode resultater

Høyt til værs: Stålbjelkene heises på plass med stor nøyaktighet på byggeplassen. Sandmo & Svenkerud skal være ferdig med bygget ved årsskiftet. FOTO: Monika Aaserud

Bygger seg gode resultater

2012 var et godt år for Sandmo & Svenkerud. Selskapet fikk et overskudd på over 7 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.07.2013 kl 11:02

Bedriften hadde ved årsskiftet 29 ansatte. I disse dager er ti av dem travelt opptatt med å bygge et nytt hangaranlegg for Avinor på flyplassen. Over nyåret skal bygget på 1.850 kvadratmeter stå klart.

– Nå står vi inne i den ene hangaren. Her skal det komme svære skyveporter, sier byggeplassleder Egil Øystein Taranger og peker mens han forklarer.

Det er mye aktivitet rundt ham og Sandmo & Svenkeruds daglige leder Arne Bøe mens de går rundt på byggeplassen. Et firma fra Fauske er leid inn for å sveise, og underentreprenør LNS Spitsbergen er på plass med en diger kran. Det flyr sveise­gnister i lufta og en flere meter lang stålbjelke heises på plass.

– Dette er en ganske stor jobb for oss. Vi har noen små prosjekter også, blant annet skal vi snart ha noen leiligheter i Vei 222 klare, sier daglig leder Bøe.

82 millioner i omsetning
I fjor var rehabilitering av sysselmannsgården og nytt SFO-bygg ved skolen noen av prosjektene Sandmo & Svenkerud jobbet med. Ut ifra bedriftens årsregnskap ga det gode resultater. Omsetningen i 2012 var på 82 millioner kroner, noe som ga et driftsresultat på i overkant av 7 millioner kroner.

– Det gir en resultatmargin på 8,5 prosent, og det er vi fornøyde med. Sånn sett var 2012 et greit år, men vi prøver hele tiden å forbedre oss. Vårt mål er å nærme oss marginer på opp mot 10 prosent. Det beste resultatet i bransjen ligger godt over dette, sier Bøe.

– Hvordan tror du resultatet for Sandmo & Svenkerud blir i 2013?

– Det blir nok på linje med 2012, sier Arne Bøe.

Også flere av de andre selskapene i bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen i Longyearbyen har gode tall å vise til for fjoråret.

Nye prosjekter
Ingenting tyder på at dette vil snu, i og med at det stadig kommer til nye byggeprosjekter.

Blant annet har Store Norske planer om å bygge ut 100 nye boliger i Gruvedalen.

– Prosessen går sin gang. Vi håper at planen blir vedtatt til høsten. Forhåpentligvis blir det boligbygging i Gruvedalen i løpet av de nærmeste årene, sier eiendoms- og forvaltningssjef Sveinung Lystrup Thesen i Store Norske.

Se bildet større

Stål og betong: Det nye hangaranlegget til Avinor bygges i hovedsak av stål og betong. FOTO: Monika Aaserud

Se bildet større

Stødig hånd: Ti av Sandmo & Svenkeruds ansatte jobber på Avinor-bygget på flyplassen. FOTO: Monika Aaserud

Se bildet større

Overblikk: Byggeplassleder Egil Øystein Taranger (t.v.) og daglig leder Arne Bøe følger med på at alt blir gjort som det skal. FOTO: Monika Aaserud

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!