Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger seg gode resultater

Høyt til værs: Stålbjelkene heises på plass med stor nøyaktighet på byggeplassen. Sandmo & Svenkerud skal være ferdig med bygget ved årsskiftet. FOTO: Monika Aaserud

Bygger seg gode resultater

2012 var et godt år for Sandmo & Svenkerud. Selskapet fikk et overskudd på over 7 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.07.2013 kl 11:02

Bedriften hadde ved årsskiftet 29 ansatte. I disse dager er ti av dem travelt opptatt med å bygge et nytt hangaranlegg for Avinor på flyplassen. Over nyåret skal bygget på 1.850 kvadratmeter stå klart.

– Nå står vi inne i den ene hangaren. Her skal det komme svære skyveporter, sier byggeplassleder Egil Øystein Taranger og peker mens han forklarer.

Det er mye aktivitet rundt ham og Sandmo & Svenkeruds daglige leder Arne Bøe mens de går rundt på byggeplassen. Et firma fra Fauske er leid inn for å sveise, og underentreprenør LNS Spitsbergen er på plass med en diger kran. Det flyr sveise­gnister i lufta og en flere meter lang stålbjelke heises på plass.

– Dette er en ganske stor jobb for oss. Vi har noen små prosjekter også, blant annet skal vi snart ha noen leiligheter i Vei 222 klare, sier daglig leder Bøe.

82 millioner i omsetning
I fjor var rehabilitering av sysselmannsgården og nytt SFO-bygg ved skolen noen av prosjektene Sandmo & Svenkerud jobbet med. Ut ifra bedriftens årsregnskap ga det gode resultater. Omsetningen i 2012 var på 82 millioner kroner, noe som ga et driftsresultat på i overkant av 7 millioner kroner.

– Det gir en resultatmargin på 8,5 prosent, og det er vi fornøyde med. Sånn sett var 2012 et greit år, men vi prøver hele tiden å forbedre oss. Vårt mål er å nærme oss marginer på opp mot 10 prosent. Det beste resultatet i bransjen ligger godt over dette, sier Bøe.

– Hvordan tror du resultatet for Sandmo & Svenkerud blir i 2013?

– Det blir nok på linje med 2012, sier Arne Bøe.

Også flere av de andre selskapene i bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen i Longyearbyen har gode tall å vise til for fjoråret.

Nye prosjekter
Ingenting tyder på at dette vil snu, i og med at det stadig kommer til nye byggeprosjekter.

Blant annet har Store Norske planer om å bygge ut 100 nye boliger i Gruvedalen.

– Prosessen går sin gang. Vi håper at planen blir vedtatt til høsten. Forhåpentligvis blir det boligbygging i Gruvedalen i løpet av de nærmeste årene, sier eiendoms- og forvaltningssjef Sveinung Lystrup Thesen i Store Norske.

Se bildet større

Stål og betong: Det nye hangaranlegget til Avinor bygges i hovedsak av stål og betong. FOTO: Monika Aaserud

Se bildet større

Stødig hånd: Ti av Sandmo & Svenkeruds ansatte jobber på Avinor-bygget på flyplassen. FOTO: Monika Aaserud

Se bildet større

Overblikk: Byggeplassleder Egil Øystein Taranger (t.v.) og daglig leder Arne Bøe følger med på at alt blir gjort som det skal. FOTO: Monika Aaserud

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!