Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger "russisk" hus

Vil skille seg ut.

Tekst:

Publisert:

Det russiske gruveselskapet Trust Arktikugol søker om igangsettingstillatelse for å bygge et næringsbygg med boligdel i Sjøskrenten. Bygget skal oppføres med elementer av massivtre i vegger og dekker. Første etasje skal kles med stående låvepanel.

I sin søknad skriver LPO arkitekter: «Materialvalget er inspirert av stolt, russisk trearkitektur, som også benyttes i moderne, norsk byggetradisjon. Dette er gjort for å gi bygget et karakteristisk uttrykk som vil skille seg positivt ut i Longyearbyen. Treshingelen er av malmrik furu, som skal stå ubehandlet og gråne over tid. Låvepanelen i 1. etasje er tenkt fargesatt i lys grå, med jernvitrol eller lignende.»

Naboene NTNU og Bergmesteren på Svalbard har ingen innvendinger mot at bygget ligger nærmere enn de fire meterene som plan- og bygningsloven krever, men forutsetter at det iverksettes ekstra tiltak mot brann.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!