Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger "russisk" hus

Vil skille seg ut.

Det russiske gruveselskapet Trust Arktikugol søker om igangsettingstillatelse for å bygge et næringsbygg med boligdel i Sjøskrenten. Bygget skal oppføres med elementer av massivtre i vegger og dekker. Første etasje skal kles med stående låvepanel.

I sin søknad skriver LPO arkitekter: «Materialvalget er inspirert av stolt, russisk trearkitektur, som også benyttes i moderne, norsk byggetradisjon. Dette er gjort for å gi bygget et karakteristisk uttrykk som vil skille seg positivt ut i Longyearbyen. Treshingelen er av malmrik furu, som skal stå ubehandlet og gråne over tid. Låvepanelen i 1. etasje er tenkt fargesatt i lys grå, med jernvitrol eller lignende.»

Naboene NTNU og Bergmesteren på Svalbard har ingen innvendinger mot at bygget ligger nærmere enn de fire meterene som plan- og bygningsloven krever, men forutsetter at det iverksettes ekstra tiltak mot brann.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!