Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger "russisk" hus

Vil skille seg ut.

Det russiske gruveselskapet Trust Arktikugol søker om igangsettingstillatelse for å bygge et næringsbygg med boligdel i Sjøskrenten. Bygget skal oppføres med elementer av massivtre i vegger og dekker. Første etasje skal kles med stående låvepanel.

I sin søknad skriver LPO arkitekter: «Materialvalget er inspirert av stolt, russisk trearkitektur, som også benyttes i moderne, norsk byggetradisjon. Dette er gjort for å gi bygget et karakteristisk uttrykk som vil skille seg positivt ut i Longyearbyen. Treshingelen er av malmrik furu, som skal stå ubehandlet og gråne over tid. Låvepanelen i 1. etasje er tenkt fargesatt i lys grå, med jernvitrol eller lignende.»

Naboene NTNU og Bergmesteren på Svalbard har ingen innvendinger mot at bygget ligger nærmere enn de fire meterene som plan- og bygningsloven krever, men forutsetter at det iverksettes ekstra tiltak mot brann.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!