Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger "russisk" hus

Vil skille seg ut.

Tekst:

Publisert:

Det russiske gruveselskapet Trust Arktikugol søker om igangsettingstillatelse for å bygge et næringsbygg med boligdel i Sjøskrenten. Bygget skal oppføres med elementer av massivtre i vegger og dekker. Første etasje skal kles med stående låvepanel.

I sin søknad skriver LPO arkitekter: «Materialvalget er inspirert av stolt, russisk trearkitektur, som også benyttes i moderne, norsk byggetradisjon. Dette er gjort for å gi bygget et karakteristisk uttrykk som vil skille seg positivt ut i Longyearbyen. Treshingelen er av malmrik furu, som skal stå ubehandlet og gråne over tid. Låvepanelen i 1. etasje er tenkt fargesatt i lys grå, med jernvitrol eller lignende.»

Naboene NTNU og Bergmesteren på Svalbard har ingen innvendinger mot at bygget ligger nærmere enn de fire meterene som plan- og bygningsloven krever, men forutsetter at det iverksettes ekstra tiltak mot brann.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!