Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bygger "russisk" hus

Vil skille seg ut.

Tekst:

Publisert:

Det russiske gruveselskapet Trust Arktikugol søker om igangsettingstillatelse for å bygge et næringsbygg med boligdel i Sjøskrenten. Bygget skal oppføres med elementer av massivtre i vegger og dekker. Første etasje skal kles med stående låvepanel.

I sin søknad skriver LPO arkitekter: «Materialvalget er inspirert av stolt, russisk trearkitektur, som også benyttes i moderne, norsk byggetradisjon. Dette er gjort for å gi bygget et karakteristisk uttrykk som vil skille seg positivt ut i Longyearbyen. Treshingelen er av malmrik furu, som skal stå ubehandlet og gråne over tid. Låvepanelen i 1. etasje er tenkt fargesatt i lys grå, med jernvitrol eller lignende.»

Naboene NTNU og Bergmesteren på Svalbard har ingen innvendinger mot at bygget ligger nærmere enn de fire meterene som plan- og bygningsloven krever, men forutsetter at det iverksettes ekstra tiltak mot brann.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!